Arvostettu lääkäri: "Naiset ovat vaarassa menettää kyvyn synnyttää luonnollisesti"

25.05.2015 11:15 - Rea Tallgren

Kymmenien vuosien uran tehnyt Michel Odent tunnetaan miehenä, joka esittää rajulta kuulostavia argumentteja, mutta jotka ovat monesti osuneet vuosien varrella oikeaan. Nyt hän on huolissaan naisten kyvystä synnyttää tulevaisuudessa. 

Michel Odent on ranskalainen arvostettu lääkäri, joka on tehnyt pitkän uran. nyt 84-vuotias mies on kirjoittanut julkaisun, joka on hätkähdyttänyt monia. Siinä mies pohtii sitä, ovatko naiset vaarassa menettää kyvyn synnyttää.

Kyky luonnolliseen synnyttämiseen vaarassa kadota

Vaikka väite kuulostaa hurjalta, perustelee Odent sen loogisesti.

"Synnytyksien kesto on pidentynyt jatkuvasti. Lisäksi lähes kukaan ei enää synnytä luonnollisesti, vaan vahvasti avustettuna ja reilusti lääkittynä."

Miehen mukaan tämä saattaa aiheuttaa sen, että kyky "luonnolliseen synnytykseen" vähenee vuosien myötä.

Erityisen kärkkäästi mies arvostelee sitä, että synnytyksessä naisille annetaan keinotekoista oksitosiini-hormonia. Kyseinen hormoni muun muassa välittää rakkauden tunteita ja saa naisen kiintymään lapseensa heti synnytyksessä. Lisäksi se käynnistyy supistukset, eli on oleellinen tekijä synnyttämisen kannalta.

Odentin mukaan se, että hormonia annostellaan keinotekoisesti saattaa aiheuttaa sen, ettei sitä tuleville sukupolville enää kehity luonnostaan. Miehen mukaan on syytä uskoa, että kun monet sukupolvet oppivat luottamaan synnytyksissä liikaa lääketieteeseen, katoaa kyky luonnollisiin synnytyksiin.

Hänen mukaansa kätilöiden pitäisikin jatkossa lähinnä istua huoneessa paikalla valmiina auttamaan, mutta antaa äitien yrittää selvitä synnytyksestä yksin niin pitkälle kuin mahdollista.

Odentin mielipide on otettu vastaan ristiriitaisin tuntein lääkäripiireissä.

- Odent on ennenkin sanonut asioita, jotka kuulostavat rajuilta ja hurjilta, mutta ovat jälkikäteen osoittautuneet täysin oikeiksi ennusteiksi, kommentoi kätilöitä kouluttava professori Soo Downe.

Lue myös: Rinnat, vagina ja seksi - lue, miten synnyttäminen vaikuttaa niihin

Lähde: Telegraph

Kilpailut

Uusimmat