Rinnat, vagina ja seksi - lue, miten synnyttäminen vaikuttaa niihin

07.05.2015 18:45 - Senni Loikala

Raskaus ja synnytys ovat suuria koitoksia naisen elämässä - niin henkisesti kuin fyysisesti.  

Vaikka lapsensaaminen on ihana asia, voi monia mietityttää, mitä raskaus ja synnytys tekevät naisen keholle.

Intiimialueet

Synnytyslääkäri ja gynekologi Hilda Hutcherson tietää, mikä on yleinen pelko naisilla liittyen synnytykseen.

- Myytin mukaan kun kerran saat vauvan, niin vaginaasi mahtuisi sen jälkeen lähes mitä vain. Tai ettei se enää tulisi koskaan olemaan entistä kokoaan tai ettei sillä enää saisi nautintoa, Hutcherson kertoo.

Naisten kannattaa rauhoittaa mielensä, sillä asiantuntijan mukaan kyseinen skenaario on turha. 

- Luullaan, että alatiesynnytys tuhoaisi vaginan. Vagina tulee kuitenkin palautumaan, Hutcherson sanoo.

Synnytyksen jälkeen on kuitenkin hyvä harjoitella lantionpohjalihaksia, jolloin paikoista tulee nopeammin jopa lähes entisenlaiset. Se myös auttaa virtsankarkailuun, joka on yleistä synnytyksen jälkeen esimerkiksi yskiessä tai nauraessa.

Rinnat

Raskauden ja imetysvaiheen aikana rinnat turpoavat n iissä olevan maidon ansiosta. Kun rintaruokinta päättyy, niin tapahtuu rintojen ulkomuodossa muutoksia. Verrattuna aiempaan, saattavat rinnat tällöin tuntua roikkuvilta ja "tyhjiltä".

Seksi

Naisia saattaa myös jännittää, miten mennyt raskaus ja synnytys heijastuvat seksielämään. Suositusten mukaan yhdyntää kannattaa odottaa niin pitkään, että synnytyksestä on kulunut vähintään kuusi viikkoa.

Vielä kuudenkaan viikon jälkeen vagina ei välttämättä olisi vielä valmis yhdyntään. Sen huomaa kivuista, joita ensimmäiset seksikerrat synnytyksen jälkeen monille aiheuttavat.

Tänä vuonna tehdyn tutkimuksen mukaan lähes yhdeksän kymmenestä naisesta kertoo, että ensimmäinen seksikerta synnytyksen jälkeen sattui. Huolimatta siitä, että synnytyksestä oli kulunut kuukausia.

Syy seksin aikaansaamaan kipuun johtuu muuttuneesta hormonitoiminnasta. Erityisesti imetys vaikuttaa naisen hormoneihin. 

- Kun imetät, estrogeenin lasku tekee vaginastasi niin kuivan, että tuntuu siltä, että joku iskisi veitsellä seksin aikana, Shieva Ghofrany OB-Gyn-keskuksesta kertoo.

Jotta seksi tuntuu hyvältä synnytyksen jälkeen, kannattaa käyttää paksua ja silikonipohjaista liukuvoidetta.

Lue myös: Naisen kroppa on koetuksella vielä synnytyksen jälkeen - paisuneita häpuhuulia ja yöhikoilua

Lähde: Yahoo!

Kilpailut

Uusimmat