Vaikuttava kuvasarja paljastaa katuelämän kauneuden ja karuuden - katso liikuttavat otokset

16.07.2015 08:15 - Reetta Haverinen

Myös kodittomat ja köyhät ihmiset ovat omia valloittavia persooniaan, joilla jokaisella on oma tarinansa kerrottavanaan.

Valokuvaaja Aaron Draper on osannut ikuistaa kamerallaan kodittomien ja köyhien ihmisten elämää liikuttavalla tavalla. Kuvat alleviivaavat sitä tosiasiaa, että jokaisella meistä on nimi, tunteet ja tarina, olipa päämme päällä kattoa tai ei.

Maailma on pullollaan ihmisiä, joilla ei ole kunnollista asuntoa. Amerikassa kodittomia ihmisiä on lähes 600 000, joista yli 150 000 elää kaduilla tai hylätyissä taloissa. Toisin sanoen oloissa, joissa kenenkään ei tulisi asua.

Suomessa asunnottomia oli 2014 vuoden lopulla noin 7100. Vaikka elämme hyvinvointivaltiossa, keskuudessamme elää silti ihmisiä, joiden elämä on jatkuvaa selviytymistä päivästä toiseen.

Draperin Californian kodittomista ihmisistä otetuissa kuvissa näkyy, että elämä ei ole osannut kohdella meitä kaikkia tasavertaisesti. Nämä selviytyjät eivät kuitenkaan näytä masentuneilta tai surullisilta - päin vastoin. Elämänkokemus ja seesteisyys huokuvat näiden miesten ja naisten kasvoilta.

Katso pysäyttävä kuvasarja täältä.

Katso kuvausprosessista kertova videopätkä alta:


Lue myös: Ovatko kodittomat näkymättömiä? Järkyttävä koe todistaa, ettemme huomaisi edes rakkaitamme kadulla

Lähde: Ara, BoredPanda, Aaron Draper

Kilpailut

Uusimmat