Pelkäätkö vitsailua somessa? Neljä syytä olla hauska päivityksissäsi

08.09.2015 21:45 - Pauliina Jokinen

Nauru yhdistää ihmisiä ja hersyvä huumori rentouttaa tunnelmaa.

Vitsailu on myös vaikea laji ja moni pelkääkin loukkaavansa vitseillään. Huumorin viljeleminen etenkin sosiaaliesssa mediassa voi olla riski, mutta tuoreen tutkimuksen mukaan siitä on myös hyötyä.

Sosiaalisessa mediassa leviävät erityisesti huumoripitoiset sisällöt ja parhaassa tapauksessä hyvässä hengessä tehdyt ja kerrotut vitsit voivat piristää monen kanssaihmisen päivää.

Nauru luo yhteisöllisyyttä
Nauramme yhdessä 30 kertaa useammin kuin yksin ollessamme, yhdysvaltalaistutkimus kertoo. Nauru vapauttaa jännitteitä ja tekee yhteisöistä tiiviimpiä. Jos saat ystäväsi nauramaan sosiaalisessa mediassa yhdessä, luot verkostoja ja brändäät itseäsi.

Huumori laukaisee positiivista vastakaikua
Huumori tuottaa positiivisia tunteita. Nauru vapauttaa endorfiinia, rentouttaa kehoa, vahvistaa vastustuskykyä, helpottaa stressiä ja ja saa olomme tuntumaan hyvältä. Nämä tunteet saavat meidät olemaan vastaanottavaisempia ja luomaan positiivista vastakaikua, professori Robert R. Provine Maryland Baltimoren yliopistosta kertoo. Kun käytät huumoria postauksissasi, saat ihmiset todennäköisemmin ragoimaan positiivisesti.

Jäät helpommin mieleen
Positiiviset tunteet luovat muistoja. Harva haluaa muistaa tylsän Facebook-päivityksen tai ikävän YouTube-videon, mutta hauska hyvänmielensisältö muistetaan ja siitä halutaan kertoa omillekin ystäville. Huumorin avulla ”sinun brändisi” jää helpommin mieleen ja huumorintajusi on valttikorttisi.

Huumori tarjoaa oivalluksia
Hauskuus on usein hyvänmaun ja epäsopivuuden risteyksessä. Pieni arkipäiväinen huomio ei itsessään ole hauska, eikä loukkaavien tai huonoa makua edustavien näkemysten esittäminen ole hauskaa.  Hyvällä maulla, näitä kahta asiaa yhdistämällä, pienestäkin huomiosta tulee huvittava.

On kuitenkin vaikeaa oppia sopivuuden rajat. Yleisösi arvojen, halujen ja mielenliikkeiden tunteminen onkin olennaisessa osassa huumorin viljelemisessä. Vitsien kertominen on taitolaji, jota kannattaa harjoitella. Some kyllä vastaa, kun sinne huudetaan ja saat nopeasti palautetta, jos vitsisi eivät uppoa.


Lue myös: 5 asiaa, joista ei miehelle kannata vitsailla

Lähde: Mashable

Kilpailut

Uusimmat