Kuva: Fotolia

Tutkimus osoittaa: Söpö kissasi on pahempi petoeläin kuin tiesitkään

01.11.2015 11:15 - Mika Parikka

Tutkijat löysivät yllättävän paljon yhtäläisyyksiä kotikissojen ja petoläinten välillä.

Vaikka kissasi on söpö, pörröinen ja kehräävä, se luultavasti suunnittelee vain oikeaa tapaa murhata sinut. Tämä on tietenkin hieman kärjistetty näkemys, mutta siinä on kuitenkin totuuden siemen. Asiasta otti selvää Edinburghin yliopisto ja Bronxin eläintarha.

Tutkijoiden mukaan kotikissat ovat paljon samankaltaisempia villikossojen kanssa, kuin olimme luulleet. Tutkijat vertasivat kotikissoja lumileopardeihin, skotlantilaisiin villikissoihin ja Afrikan leijoniin. Kotikissoilla ja pedoilla ilmeni samanlaisia agressiivisuuden piirteitä, neuroottista käyttäytymistä ja halltisijan luonnetta sekä pedon vaistoja. 

Psykologi Max Wachtel antoi varsin dramaattisen lausunnon kissoihin liittyen:

- Kissat ovat söpöjä, pörröisiä ja halattavia, mutta meidän täytyy muistaa se, että kun otamme kissoja lemmikiksemme, me kutsumme petoja kotiimme.

Asiantuntijat myöntävät kuitenkin, että ei kissoista nyt varsinaista hengenvaaraa ihmiselle koidu, mutta eihän niistä koskaan tiedä! Oletko huomannut, kuinka kissasi välillä tuijottaa sinua ja näyttää mietteliäältä? Seuraavalla kerralla kannattaa varoa.


Lue myös: Kissalla paloi hermot omaan häntäänsä - katso video hauskasta älynväläyksestä

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat