Kuva: Fotolia

Lähetitkö intiimikuvan Snapchatissa? Ei olisi kannattanut!

03.11.2015 16:15 - Mika Parikka

Snapchat on saanut oikeuden kaikista palvelussa lähetetyistä kuvista itselleen. Myös yksityisesti lähetetyistä. 

Snapchatin suosio on perustunut suureksi osaksi siihen, että kaikki siellä lähetetyt kuvat näkyvät vain hetken, jonka jälkeen ne katoavat bittiavaruuteen. Ainoa keino saada pitempiaikainen kuva on ottaa sinulle lähetetystä kuvasta kuvakaappaus, mutta siitäkin lähtee ilmoitus kuvan lähettäneelle henkilölle.

Nyt Snapchat on muuttanut käyttöehtojaan siten, että sillä on täydet oikeudet käyttää kaikkia kuvia, joita Snapchatissa on otettu. On käynyt myös ilmi, että kaikki tähän astiset kuvat ovat myös olemassa, eikä suinkaan kadonnut minnekään. Kaiken kukkuraksi käyttämällä Snapchattia annat heille oikeuden käyttää nimeäsi ja ääntäsi missä tahansa päin maailmaa ilman rajoituksia kaikissa medioissa ja erilaisissa jakoväylissä ikuisesti.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki kuvat joita otat Snapchatissa, on sovelluksen vapaasti käytettävissä vaikkapa sen omiin kaupallisiin tarkoituksiin, tai he saavat julkaista kuvasi vaikkapa heidän omilla nettisivuillaan.

Kuvien katoamisominaisuuden ansiosta intiimien kuvien vaihtaminen on hyvin yleistä Snapchatissa. Kaikki lähettämäsi intiimit kuvat on tälläkin hetkellä Snapchatin palvelimilla tallessa, joka on ajatuksena hyvin pelottava.

Yksi Snapchatin perustajista Evan Spiegel on antanut oman mielipiteen siitä, mikä koko sovelluksen tarkoitus on:

- Valokuvat ovat aina olleet muistojen ja tärkeiden tapahtumien ikuistamista varten. Älypuhelimien tulon myötä, kun kännykkä ja puhelin ovat yhdistetty, kuvia käytetään kommunikointiin. Nyt kuvia käytetään puhumiseen, ja siksi ihmiset lähettävät niitä niin paljon Snapchatissa.

Nähtäväksi jää, kuinka sääntöjen muutos vaikuttaa käyttäjiin. Ainakaan vielä mitään massiivista joukkopakoa palvelussa ei ole tapahtunut. Snapchatin arvo on tällä hetkellä noin 14,6 miljardia euroa.


Lue myös: Matkustaja haukkui konduktööriä neekeriksi - suosikkijuontaja antoi palautetta

Lähde: Telegraph

Kilpailut

Uusimmat