Kuva: Fotolia

Maailman suosituin vauvan nimi selvitettiin

08.11.2015 11:15 - Mika Parikka

Tutkija Laura Wattenberg hämmästyi, kun hän huomasi suosituimman nimen olevan sama kulttuurista riippumatta. 

Oma äitini kertoi nimeni johtuvan osaksi siitä, että syntymävuonnani M:llä alkavat pojan nimet olivat jollain tavalla muodissa. Jos sinulle on syntymässä esikoinen, ja vieläpä tyttö, voit olla mukana trendissä nimeämällä tyttösi Sofiaksi. Se on nimittäin tällä hetkellä maailman yleisin vauvan nimi.

Laura Wattenberg tutki asiaa keräämällä kaikkien tämän hetkisten vauvojen nimet kaikkiaan 49:stä maasta. Lopputulemaksi saatiin Sophia taikka Sofia, riippuen maasta. Nimi osoittautui kaikkein suosituimmaksi esimerkiksi Italiassa, Meksikossa ja Slovakiassa.

- Monet tekjiät, jotka vaikuttavat maailmanlaajuisesti vaikkapa muoti- tai musiikkitrendeihin, eivät päde tässä asiassa, Wattenberg selventää.

Hän myös linjaa, että mitkään kaupalliset tekijät, kuten vaikkapa mainoskampanjat ja tai julkisuuden hahmot eivät vaikuta siihen, miten lapset nimetään. Tämä käy myös järkeen. Toisaalta, esimerkiksi Hollannissa on tällä hetkellä monia Jari-nimisiä vain sen takia, että Jari Litmanen dominoi Hollanin jalkapallokentillä 90-luvulla. 

Kuinkahan monta Jarea meillä on Suomessa tulevaisuudessa? Se jää nähtäväksi. 


Lue myös: Älä anna ujouden olla hidaste - 7 deittivinkkiä introvertille

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat