Kuva: Fotolia

Mies pelasti pingviinin, sai suojatistaan lemmikin - katso liikuttava video

10.11.2015 14:45 - Senja Rapila

Vaikka pingviinit ovatkin tunnettuja kylmän veden nisäkkäitä, on tämä yksilö ottanut Brasilian lämpimät hiekkarannat omaksi kodikseen. 

Kun 71-vuotias brasilialainen João Pereira de Souza löysi öljynpeitteisen patagonianpingviinin läheltä kotiaan, Brasilian rannikolta, vuonna 2011, ei hän osannut aavistaakaan kuinka läheinen suhde hänelle ja pingviinille tulisi ajan myötä.

Pingviini, joka on saanut nimekseen Jinjing, on ottanut tavakseen hengailla eläkeikäisen Joãon kanssa Brasilian rannikolla.

- Kaikista huvittavinta tässä on se, että pingviini voi olla täällä jopa viikon, jonka jälkeen hän lähtee merelle. Hän viettää merellä päiviä, viikkoja tai kuukausia, ja sen jälkeen palaa jälleen takaisin samaan taloon. Hänen kuuluisi etsiä itselleen parvi, mutta hän ei sitä tee, paikallinen kalastaja ihmettelee videolla Joãon ja Jinjingin läheistä suhdetta.

Nykyisin Jinjing viettää jopa kahdeksan kuukautta vuodesta Brasiliassa. João kertoo myös, että parin suhde on muuttunut niin läheikseksi, ettei Jinjing anna toisten eläinten tulla miehen lähelle laisinkaan.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös: Miksi koira kallistelee päätään puolelta toiselle? Tiede selvitti

Kilpailut

Uusimmat