Kuva: Fotolia

Onko sinua moitittu sotkuisuudestasi? Voikin olla merkki luovuudesta

17.11.2015 22:45 - Emma Ylistalo

Sotkuisuus ei ole ainoastaan huono asia. Se voi olla myös reitti inspiraatioon ja luovuuteen.

Lapsina meitä on kehotettu siivoamaan huoneemme ja kerrottu, että sotkuiset ihmiset ovat ainoastaan laiskoja. Sekainen työpöytä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että mieli olisi yhtä kaoottinen. Elämme aika kaavamaisessa ja ennalta-arvattavassa maailmassa, jossa sotkuisuutta pidetään harvoin hyveenä.

Jos olet kuullut, kuinka sinun pitäisi olla järjestelmällisempi tai saanut tuomitsevia katseita sotkuisesta kodistasi tai työpöydästäsi, lue alta kolme kohtaa. Ne kertovat, miksi epäjärjestelmällisyys voi olla myös hyvä asia.

1. Et ole huolissasi nykytilanteesta

Vaikka joskus onkin tärkeää osata organisoida, ihmisten tulisi myös oppia arvostamaan epäjärjestystä, sillä mikään ei pysy koko aikaa siistinä ja tyylikkäänä. Ihmiset, jotka osaavat elää välillä myös sotkun keskellä, eivät anna epäjärjestyksen hallita elämäänsä.

2. Sotkusta voi löytyä myös inspiraatiota

Tiesitkö, että esimerkiksi kirjailijat Roald Dahl ja J.K.Rowling olivat sotkuisia. Sotkuisella pöydällä tärkeimmät työt pysyvät lähimpänä ja päällimmäisenä, kun taas vähemmän tärkeät jutut jäävät alimmaiseksi - ja tämähän on ihan loogista. Epäjärjestyksessä olevat tilat myös inspiroivat, sillä ne saavat murtamaan perinteiset ajatukset, joka taas tuottaa uusia oivalluksia.

3. Sotkuiset ovat urheita ja spontaaneja

Sotkuisten ihmisten on helpompi mennä virran mukana. Sen sijaan, että he huolehtisivat turhasta, sotkuiset ihmiset keskittyvät usein isompaan kuvaan. He keskittävät energiansa tärkeisiin juttuihin ja jättävät turhien asioiden murehtimisen. Heidän on myös helpompi tehdä päätöksiä hetkessä, mikä tekee heistä monissa tilanteissa hyviä johtajia.

Lue myös: Oletko tylsistynyt? Saatat juuri olla luovuuden ytimessä

Lähde: Your Tango


Kilpailut

Uusimmat