Kuva: Fotolia

Lähtisitkö avaruuteen huippupalkalla? NASA etsii uusia astronautteja

18.12.2015 11:15 - Senni Loikala

Uusilta astronauteilta ei vaadita pettämätöntä tietämystä avaruudesta, ei virheetöntä näköä eikä lentokokemusta. Palkka nousee kuukaudessa varsin korkeisiin summiin.

Maailman johtava avaruustutkimuskeskus NASA etsii uusia astronautteja kokoaikaiseen työhön. Joissain tapauksissa työntekijät pääsevät jopa avaruuslennoille Marsiin.

- Tulevaisuuden astronauttikandidaateilla on mahdollisuus päästä vielä kauemmas avaruuteen, kuin missä ihmiset ovat ikinä vielä olleet, kerrotaan NASA:sta.

Vaatimukset ja palkka

Työnhakuilmoituksessa sanotaan, että hakijan tulee olla Yhdysvaltojen kansalainen. Näin ollen suomalaiset eivät pysty hakemaan astronautiksi, elleivät he asu Yhdysvalloissa.

Hakijan ei tarvitse olla valmis pakkaus liittyessään astronauttien joukkoon. Hänellä ei ole pakko olla kokemusta lentämisestä, eikä hänen täydy olla täydellinen avaruustietäjä. Myöskään virheetöntä näkökykyä ei vaadita.

Vuositulot astronauttina vaihtelevat noin 60 700 eurosta 133 500 euroon. Näin ollen kuukausitulot olisivat alimmillaan noin 5060 euroa ja enintään 11125 euroa.

Hakuaika päättyy 18. helmikuuta. Pääset katsomaan työpaikkailmoituksen tästä.


Julkaisimme aiemmin nimigeneraattorin, jonka avulla saat selville oman avaruusnimesi. Käy katsomassa se täältä.

Lähde: USA Jobs

Kilpailut

Uusimmat