Kuva: Fotolia

Suunnittele joulun ruokalista ammattilaisen neuvon avulla

21.12.2015 18:45 - Senni Loikala

Joulun asiantuntijan mukaan ruokaa kannattaa kokata vain maltillisia määriä juhlapäivänä.

Jouluruokailusta jää usein runsaasti syötävää myös tuleville päiville. Yksi Armas aika – Intohimona joulu -kirjan tekijöistä Antti Kauppinen antaa yllättävän neuvon, miten ruoan jäämiä voisi hyödyntää juhlan jälkeen.

- Kaikista käytännöllisin ohje on, että tee ruokaa tarpeeksi, mutta älä tee liikaa. Jos muistat, että kinkkua on pakkosyötetty vuosi toisensa jälkeen päivien ajan, niin osta vähintään kilon pienempi kinkku, Kauppinen vinkkaa.

Jouluateria kuin tapaksilla herkuttelua

Maistuvan joulun lähettiläs suosittelee myös säilyttämään ruokia pakasteessa joulun jälkeen. Tällöin ruokaa ei tarvitse heittää lopulta pois, kun herkut saa syödä pienissä erissä.

- Itse valmistan maksapateeta, enkä laita sitä ikinä isoon vuokaan, vaan pikkuvuokiin. Ne ovat pakkasessa ja otan niitä sulamaan sitä mukaa, mitä niitä menee. Samaa suosittelen tekemään joululaatikoiden kanssa. Pakkasessa ruokaa saa olla vaikka kuinka, mutta syötävänä olevan määrän ei kannata olla kovin suuri, Kauppinen kertoo.

Mies antaa inspiroivan neuvon myös joulupöydän antimien suunnitteluun:

- Joulupöydän näkeminen tapas-pöytänä olisi hyvä visio! Jos teet 7-10 ruokalajia niin paljon, että niistä jää valtavasti yli, voi se jälkeenpäin aiheuttaa päänvaivaa.


LUE MYÖS: Äiti jätti pakollisen joulushoppailun - otatko hänen kauniin lahjahaasteen vastaan?

Kilpailut

Uusimmat