Kuva: Fotolia

Mystinen sairaus piinaa nuorta naista - saa silmät ja korvat vuotamaan verta

17.03.2016 17:45 - Senni Loikala

Brittiläisen nuoren naisen tarina on herättänyt tunteita netissä. Rankka kertomus muistuttaa, ettei toivoaan saa koskaan menettää.

Brittiläisen teinitytön hurja sairauskertomus on levinnyt viime päivinä netissä kovaa vauhtia. Hänen mystinen sairautensa on järkyttänyt monia, mutta samalla muistuttanut ihmisiä siitä, ettei toivoaan saa menettää.

Pelottavia oireita

17-vuotias brittityttö tulee muistamaan ikuisesti heinäkuisen yön viime vuonna. BBC:n mukaan hän heräsi kesken uniensa, ja teinin suureksi järkytykseksi hänen kasvonsa olivat veressä. Tyttö huomasi, että hänen silmänsä vuosivat verta. Tytön vanhemmat soittivat heti ambulanssin paikalle.

- Ensihoitajat olivat aivan shokissa, koska he eivät olleet nähneet sellaista ikinä ennen, tyttö kertoo.

Käänteentekevän yön jälkeen teini on viety monien terveysalan ammattilaisten luokse. Erikoisen tapauksesta tekee se, ettei oireisiin sopivaa diagnoosia ole löydetty. Lääkärit ovat saaneet selville vain sen, että tytön immuunisysteemi on heikennyt.

Teinin tila on pahentunut kohtalokkaan yön jälkeen. Sairaus vaikuttaa myös hänen korviinsa, nenäänsä, ikeniinsä, päänahkaansa, kieleensä ja kynsiinsä. Erityisesti silmien verenvuoto näyttää hurjalta.

- Ne voivat vuotaa ja peittää kasvoni verellä, ja muutamassa sekunnissa ne palautuvat täysin normaaleiksi, tyttö kertoo.

Poikkeuksellinen verenvuoto ei tullut täytenä yllätyksenä. Tyttö oli alkanut välillä yskiä verta vuonna 2013.

Lääkärit tekevät tällä hetkellä kaikkensa, jotta he löytäisivät oikean diagnoosin ja pystyisivät aloittamaan tehokkaan hoidon.

Lähde: BBC

Lue myös: Netissä julkaistiin nerokas tekstinpätkä, joka summaa masennuksen: "Älä syytä uhria"

Kilpailut

Uusimmat