Kuva: Fotolia

Esi-isillämme oli yllättäviä seksikumppaneita luultua enemmän - tiedätkö, mistä olet saanut geenisi?

21.03.2016 18:45 - Senni Loikala

Tutkimuksen mukaan varhaiset ihmiset risteytyivät luultua enemmän neandertalinihmisen kanssa.

Nykyihmisen, eli homo sapiensin, historiasta on selvinnyt kiinnostavia asioita. Tuore, Science-lehdessä julkaistu tutkimus vahvistaa, että ihminen risteytyi sittemmin sukupuuttoon kuolleiden neandertalinihmisen ja denisovanihmisen kanssa.

Amerikkalainen CNN-televisioyhtiö uutisoi kyseisestä tutkimuksesta, jonka mukaan yhteisiä jälkeläisiä syntyi enemmän, kuin mitä aiemmin ollaan luultu. Lajien risteytyminen tapahtui yli 50 000 vuotta sitten.

Tutkimukseen osallistui 1500 ihmistä ympäri maailmaa. Tutkijat analysoivat heidän geneettistä tietoansa ymmärtääkseen paremmin ihmisen perimää.

Vaikutukset näkyvät yhä?

Tutkijoiden mukaan muun muassa osalla eurooppalaisista on perimässään neandertalin- ja denisovanihmisen geenejä. Ne saattavat CNN:n mukaan vaikuttaa immuunisysteemiimme ja aineenvaihduntaamme.

- Monet näistä geeneistä liittyvät immuunisuojaan ja ne auttoivat todennäköisesti esi-isiämme taistelemaan uusia taudinaiheuttajia vastaan, sillä he altistuivat niille levitessään uusiin ympäristöihin, tutkija Joshua Akey Washingtonin yliopistosta kertoo.

- Se, mikä oli yllättävää tutkimuksessamme, oli, että se paljasti yhteyden neandertalinihmisen kanssa olleen aiemmin luultua monimutkaisempi.

Lähde: CNN

Lue myös: Kuva hautalöydöstä todistaa: Ihmisillä oli ennen pelottavat vampyyrihampaat

Kilpailut

Uusimmat