Kuva: AOP

Guccin mainos kiellettiin Britanniassa mallin laihuuden takia - katso kuvat

07.04.2016 07:45 - Iiro Myllymäki

Gucci puolustautuu sillä, että mallin luita ei ollut näkyvissä.

Ison-Britannian mainonnan itsesääntelyjärjestö on kieltänyt huippumuotimerkki Guccin videomainoksen esittämisen. Videolla nähtiin malleja tanssimassa, ja se sisälsi myös still-kuvia malleista.

Erityisesti yksi kuva, jossa pitkään mekkoon pukeutunut malli nojaa seinää vasten, on herättänyt kritiikkiä mallin ”epäterveellisen” laihuuden vuoksi. Myös toisen mallin laihuudesta valitettiin järjestölle, mutta hänen ei nähty edustavan epäterveellisiä ihanteita. Alla olevassa kuvassa vasemmanpuoleinen malli nähtiin liian laihana.

”Mielestämme mallin ylävartalo ja kädet ovat melko hoikat ja vaikuttavat olevan epäsuhdassa hänen päänsä ja alakroppansa kanssa … Myös hänen synkeä ilmeensä ja tumma meikkinsä, etenkin silmien alueella, saavat hänen kasvonsa näyttämään riutuneilta”, itsesääntelyjärjestö kirjoittaa raporttinsa päätöskohdassa.

Gucci puolustautui syytöksiä vastaan väittämällä, että ”on subjektiivinen näkemys, onko malli epäterveen laihan näköinen”. Guccin mielestä mainoksen malli ei edusta epätervettä kehonkuvaa. Gucci sanoo vastineessaan muun muassa, että malli ei näyttänyt epäterveeltä, koska hänen luitaan ei ollut näkyvissä, valaistus oli pehmeä ja vaatteet peittäviä.

Mainosten itsesääntelyjärjestö määräsi, että mainosta ei saa enää esittää entisessä muodossaan ja että Guccin tulee noudattaa vastuullisuutta mainoskuvissaan.

Lue myös: Suomalainen huippumalli poseerasi H&M:n katalogissa - brittilehti syytti liian laihaksi

Lähde: Mashable, Advertising Standards Authority

Kilpailut

Uusimmat