Kuva: Fotolia

Haluatko sisustaa ylellisesti? Täsmäohjeet pienellekin budjetille

18.05.2016 17:45 - Rea Tallgren

Kynttilät ja kiiltävät pinnat auttavat alkuun, kun omaan kotiinsa haluaa tuoda ylellisyyttä.

Ylellisen huoneen sisustamiseen ei tarvitse maltaita. Pienelläkin budjetilla, kangasvalinnoilla ja esimerkiksi kirpputorilöydöillä voi luoda kotiinsa ylellisen tunnelman - ja kehittää sitä sen mukaan, miten pankkitili antaa myöten. 

Listasimme alle täsmäohjeita siihen, millaisilla yksityiskohdilla teet kodistasi ylellisemmän näköisen. Muista käyttää mielikuvitustasi ja saatat pian asua kuin kuninkaallinen - etkä silti ole joutunut käyttämään kaikkia rahojasi.

Värit

Pastellinsävyt ja varsinkin naisellisina pidetyt sävyt sopivat ylelliseen tyyliin. Myös kullansävyiset ja metallinhohtoiset tavarat sopivat ylelliseen sisustukseen. Etsi metallinhohtoisia tavaroita esimerkiksi kirpputorilta, tai maalaa jo olemassa olevia metallinsävyisellä spray-maalilla.

Kuviot

Pyöreät ja kukalliset kuviot sopivat ylellisissä huoneissa muun muassa tapetteihin. Voit suosia myös tapeteissa himmeän metallinhohtoisia sävyjä. Tapetteja löytyy usein alennuslaareista, joten kannattaa pitää silmät auki ja malttaa mielensä, mikäli haluaa säästää rahaa. 

Materiaalit

Ylelliseen sisustukseen kuuluvat olennaisesti luksusmateriaalit, kuten marmori, mutta myös peileillä ja kristalleilla saa paljon aikaiseksi. Peilejä löytyy usein kirpputoreilta. Muista, että voit myös turvautua epäaitoihin materiaaleihin, jotka usein kuitenkin näyttävät lähestulkoon aidoilta.

Tekstiilit

Yhdistele kiiltävää ja mattea, kimallusta ja pörröä. Mitä enemmän materiaaleja, sitä paremmalta se monesti näyttää. Suosi esimerkiksi kashmiria, samettia ja silkkiä - myös laadukas puuvilla toimii. Osta käytettynä, tutki kangaskauppojen alennuskoreja ja tee omat tyynyliinasi. Kysele myös kavereiltasi, josko he olisivat kyllästyneet joihinkin vanhoihin tekstiileihinsä ja haluaisivat kenties luopua niistä. 

Huonekalut ja tavarat

Pehmeät linjat ja upeus yhdistävät ylellisen huoneen huonekaluja. Jokaisen huonekalun pitäisi olla viimeisen päälle mietitty, tai ainakin joukossa tulisi olla sellaisia, jotka erottuvat yksilöllisyytensä takia joukosta.

Liikaa huonekaluja ei kannata olla, mutta ylellisissä huoneissa on yleensä esillä kauniita tavaroita askeettisia koteja enemmän, sillä niille halutaan antaa niiden ansaitsema huomio. Myös ylellisiä huonekaluja löytää halvemmalla käytettynä. Panosta yhteen tai kahteen kalliiseen ja laadukkaaseen tuotteeseen, ja laajenna kokoelmaasi myöhemmin, mikäli rahatilanne sen sallii. 

Lue myös: Suomalaissuunnittelija listaa vuoden 2016 tärkeimmät sisustustrendit - löytyvätkö jo sinun kotoasi?

Lähde: About

Kilpailut

Uusimmat