Kuva: Fotolia

Saako lapsenne nähdä teidät alasti? Äidin kysymys jakaa mielipiteitä netissä

08.10.2016 18:15 - Rea Tallgren

Äiti on myös kysynyt, minkä ikäinen lapsi on liian vanha näkemään vanhempiaan alastomana.

Reddit-sivustoa kutsutaan usein internetin etusivuksi. Siellä ihmiset jakavat ilmiöitä, keskustelevat niistä ja luovat niitä myös itse. Nyt eräs Reddit-käyttäjä on saanut aikaan mielenkiintoisen keskustelun kysyttyään kanssaihmisiltä, antavatko he lastensa nähdä heidät alasti - ja kuinka vanhan lapsen edessä niin voi vielä tehdä.

"Minä vaihdan vaatteita huoletta poikani nähden, koska haluan hänen ymmärtävän, että naisia on kaikenlaisia, ei vaan niitä, joita nähdään mainoksissa tai televisiossa. Minulla on raskausarpia ja selluliittia, enkä ole täydellinen. Annatteko te lapsenne nähdä teidät alasti? Ja milloin se pitäisi lopettaa? Poikani on nyt seitsemänvuotias", äiti kirjoittaa. 

Moni on yhtynyt naisen mielipiteeseen siitä, että on hyvä, jos lapset oppivat pitämään alastomuutta luonnollisena. Moni kirjoittaakin, että esimerkiksi vaatteita vaihtaessa heitä ei haittaa, jos lapsi näkee heidät alasti. 

"Meidän kotonamme on täysi kaaos aina, kiitos lapseni, joten ei voi mitään jos joudun välillä juoksentelemaan ympäriinsä etsimässä kylpytakkiani alasti", yksi vanhempi kirjoittaa. 

Toinen jatkaa sanoen, että heillä jokainen saa olla joko kaikki vaatteet päällä, vähissä vaatteissa tai alasti - mikä milloinkin tuntuu oikealta. 

Erään isän mukaan heidän lapsensa saa olla nakuna hetken esimerkiksi kylvyn jälkeen, mutta "sohvalle emme hänen paljasta peppuaan halua, joten pyydämme häntä yleensä pian laittamaan alushousut."

Osa vastaajista tyrmää alastomuuden - sekä lasten oman, että lasten näkemän. 

"Haluan vaihtaa vaatteeni ilman yleisöä", kirjoittaa eräs vanhempi. 

"Meillä lapset saavat olla alasti sen verran kuin haluavat - mutta vain omassa huoneessaan", selittää toinen. 

Äidin kysymykseen siitä, milloin tietää, että lapsen edessä ei enää kannata heilua alasti, on tullut myös muutamia neuvoja: 

"Kun lapsi alkaa itse pyytää yksityisyyttä vaikkapa vaihtaessaan vaatteet", summaa yksi.

Toisen mukaan on tärkeää kuunnella lasta.

"Jos lapsi alkaa vaikuttaa ahdistuneelta, kun olet alasti tai jos hän pyytää sinua pukeutumaan, kannattaa miettiä, pitäisikö vaatteet alkaa pukea niin, ettei lapsen tarvitse nähdä sinua alasti." 

Lue myös: Lentoyhtiö tarjoaa lapsivapaita lentoja - tunteet kuumenevat netissä

Lue myös: Äidin varoittava kirjoitus pysäyttää: Lapseni olisi voinut kuolla minun virheeni takia

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat