Kuva: Fotolia

Suunnitelmissa postittaa joulukortti tai –paketti? Katso mihin asti ehdit ja mihin hintaan

27.11.2016 11:15 - Karoliina Kotala

Joulun aikaan kuuluu monta kiirettä. Pidä kuitenkin myös huolta, ettet unohda lähettää rakkaillesi joulutervehdystä.

Joulu lähestyy jo kovaa vauhtia ja monen suunnitelmissa on lähettää läheiselle tai ystävälle joulukortti tai paketti. Posti muistutteleekin lähettämään tervehdykset ajoissa ruuhkautumisen välttämiseksi sekä sen vuoksi, että paketit ja kortit ehtivät ajoissa perille. 

Joulukortit 

Voit lähettää kotimaan joulukortit 0,90 euroa maksavalla ikimerkillä viimeistään 14. joulukuuta.

1. luokan postimerkeillä varustellut kortit ja pikakirjeet ehtivät jouluksi perille, kunhan laitat ne postiin viimeistään 21. joulukuuta.

Voit myös laittaa kaikki joulukorttisi postissa kotiisi tulleesi punaiseen, isoon kuoreen ja postittaa kuoren viimeistään 14. joulukuuta. Katso kuitenkin, että jokaisessa kortissa on oma postimerkki. Yhteen punaiseen kuoreen mahtuu 25 korttia kuorineen. 

Pohjoismaihin Suomen ulkopuolelle matkaavat Priority-joulukortit kannattaa postittaa viimeistään 18. joulukuuta ja Economy-kortit viimeistään 14. joulukuuta.

Muualle Eurooppaan Priority-kortit on syytä postittaa viimeistään 16. joulukuuta ja Economy-kortit viimeistään 11. joulukuuta. 

Yhdysvaltoihin ja Kanadaan Priority-kortit ehtivät viimeistään 11. joulukuuta postitettuna ja Economy-kortit 4. joulukuuta postitettuna.

Muihin maihin Priority-kortti ehtii 5. joulukuuta postitettuna ja Economy-kortti 1. joulukuuta postitettuna.

Priority-kortin postitushinta Eurooppaan ja muihin maihin on 1,30 euroa ja Economy-kortin 1,20 euroa. 

Voit myös laittaa joulukortin netistä tai Postikortti-sovelluksesta viimeistään 21. joulukuuta, alkaen 2,50 euron hintaan. 

Jos askartelet itse korttisi, muista laittaa se kuoreen. Siten koristelut pysyvät varmasti kiinni korteissa. Kuorellinen kortti ei ole kalliimpi kuin kuoreton. Muista myös katsoa, että kuoresta tai kortista löytyy vastaanottajan etu- ja sukunimi, katuosoite ja talon numero, rapun ja asunnon numero, postinumero ja postitoimipaikka suuraakkosin. 

Postipaketit 

Säästät omaa aikaasi, kun postissa jonottelun sijaan lähetät pakettisi pakettisautomaatista. Vaihtoehtoina ovat myös netistä tai Postin mobiilisovelluksesta ostettu kuljetus paketille. Hinnat lähtevät 5,20 eurosta paketin painosta riippuen. 

Pakettiautomaatista, verkosta ja mobiilisovelluksesta lähetetty kotimaan paketti on postitettava viimeistään 21. joulukuuta. Perinteisen postista lähettävän paketin viimeinen lähetyspäivä on 20. joulukuuta, jolloin hinnat lähtevät 8,10 eurosta painosta riippuen. 

Ruotsiin lähtevät paketit on postitettava viimeistään 19. Joulukuuta, Norjaan ja Tanskaan lähtevät viimeistään 16. joulukuuta, Viroon, Latviaan ja Liettuaan lähtevät viimeistään 19. joulukuuta ja muualle Eurooppaan 16. joulukuuta. Muihin maihin lähtevät paketit ehtivät perille, kunhan postitat ne viimeistään 7. joulukuuta. 

Postikonttorit ovat jouluna avoinna myös viikonloppuisin ja joulun alla toimipisteet ovat myös myöhempään avoinna. 

Lue myös: Tiukka varoitus järkyttää: Joulupukkiin uskominen on lopetettava lapsiperheissä!

Lähde: Posti.fi

Kilpailut

Uusimmat