Kuva: Facebook

Äidin varoitus leviää: Vetoketjullinen sisähaalari on hengenvaarallinen yöasu lapsilla!

19.01.2017 18:15 - Senni Loikala

Pikkulasten vanhempia saattaa kiinnostaa netissä leviävä Facebook-päivitys, jossa eräs äiti kertoo sisähaalarin saattaneen hänen tyttärensä tukehtumisvaaraan.

Brittiäiti Katie Price ei aio enää pukea 3-vuotiasta Sophie-tytärtään yöksi pehmoiseen sisähaalariin, joka suljetaan edestä kiinni vetoketjulla. Näin ainakin, jos vetoketju jatkuu aivan lapsen kaulalle asti.

Price kirjoitti järkyttävistä tapahtumista Facebook-päivityksen, joka on kerännyt yli 28 000 jakoa noin viikossa. Tekstissä äiti kirjoittaa, että hänen tyttärensä oli meinannut tukehtua haalariin.

Olen niin kiitollinen, että Sophia päätti kiivetä sänkyyni noin tunti sitten, koska muuten en tiedä, mitä olisi tapahtunut. Hän oli tavallista hiljaisempi sängyssä vierelläni, kunnes kuulin outoa ääntä.

Huomasin, että hän oli tukehtumassa sisähaalariinsa, jonka vetoketju oli liian tiukasti kiinni hänen kaulallaan ja esti häntä hengittämästä kunnolla. Tällöin hän ei pystynyt edes puhumaan minulle tai yrittää saada huomiotani, koska hän oli tukehtumassa”, äiti kirjoittaa.

Tarkempi tapahtumaketju

Myöhemmin Price tarkensi, miten tapahtumaketju lapsen tukehtumisvaaran altistaneen sisähaalarin kanssa oli edennyt:

Sophia oli noussut ylös sängyltä, jolloin haalarin kangas vetäytyi alaspäin selkäpuolelta. Tällöin vetoketjulla varustettu etuosa kiristi hänen kurkkuaan ja haalari jäi tähän kuristavaan asentoon, eikä tyttäreni osannut löysätä sitä, mikä vaikeutti hänen hengittämistään.

Äiti vakuuttaa Facebookissa, että haalari oli oikeankokoinen Sophielle. Hän väittää myös, ettei vaatteessa ollut varoitusta siitä, ettei se päällä saisi nukkua.

Koska haalarin selkäosa oli vetäytynyt alaspäin sängyltä noustessa, vaikuttaa todennäköiseltä, että haalarissa oli paljon "löysää kangasta." Näin ollen samanlaista väitettyä tukehtumisriskiä ei välttämättä ole haalareissa, joissa ei ole ylimääräistä kangasta.

Price kehottaa myös muita vanhempia välttämään pukemasta lapsiaan yöksi sisähaalareihin, joiden vetoketju nousee korkealle kaulalle.

Katso Pricen netissä leviävä päivitys alta.

Jos päivitys ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

Lue myös: Tutkijat tiukkana: Vauvan pitää antaa itkeä itsensä uneen

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat