Taapero sai raivokohtauksen ravintolassa - isän teksti ärsyyntyneille asiakkaille leviää

08.03.2017 19:15 - Senni Loikala

Eräs perheenisä poistui ravintolasta kesken ruokailun tyttärensä raivokohtauksen takia. Hän kirjoitti vanhemmuudesta tekstin, jonka lukeminen voi avata silmiä.

Vanhemmuudesta blogia kirjoittavan Clint Edwardsin taaperoikäinen tytär sai raivokohtauksen, kun hän oli viettämässä iltaa ravintolassa vaimonsa ja kolmen lapsensa kanssa. Tytär huusi ja potki holtittomasti, sillä häntä oltiin kielletty heittämästä kanapaloja ympäriinsä.

Edwards päätti poistua ravintolasta raivoavan tyttärensä kanssa. He menivät autoon rauhoittumaan. Isä otti kuvan hetkestä, kun hän istuu auton etupenkillä ja takapenkillä näkyy hänen parkuva tyttärensä.

Nyt kyseisestä kuvasta ja sen oheen kirjoitetusta tekstistä on tullut nettihitti. Edwards julkaisi päivityksen sunnuntaina Facebookissa ja tähän mennessä siitä on tykätty satojatuhansia kertoja.

Tekstissään isä muistuttaa, ettei ihmisten pitäisi tuomita vanhempia huonosti käyttäytyvistä lapsista. Hänen mukaansa jälkikasvun on lähes mahdoton oppia käyttäytymään sopivasti ilman virheiden tekemistä tosielämässä. Monet vanhemmat toivoisivat varmasti, että myös lapsettomat henkilöt muistaisivat tämän todistaessaan lasten huonoa käytöstä.

Sopiva käytös opitaan tekemällä virheitä

Lue alta vapaasti suomennettuja otteita Edwardsin päivityksestä.

Kannoin tyttäreni ravintolan poikki ja kaikki tuijottivat minua - oletan, ettei suurimmalla osalla heistä itsellään ollut lapsia. Yksikään lasten kanssa ollut ei luonut minuun samanlaista suoraa katsetta, joka näytti sanovan: ”Jos et pysty pitämään lastasi kurissa, älkää menkö ulos.

Se on totta, etten pysty pitämään häntä kurissa. En koko aikaa. En vielä.

Tyttäreni on kaksivuotias ja tulee menemään vuosia opettaa hänet käyttäytymään kunnolla julkisilla paikoilla. Tulen opettamaan sen hänelle ainoastaan viemällä häntä ulos ja näyttämällä, mikä on oikein ja mikä väärin - joudun kieltämään häntä vielä miljoonia kertoja, hän joutuu vastaisuudessakin menettämään hermonsa ja sitten joudun kieltämään häntä yhä uudestaan.

Nämä oppitunnit vaativat kärsivällisyyttä, kovaa työtä ja tosielämän testejä ja olen pahoillani niiden ravintolassa olleiden ihmisten puolesta, joita lapseni raivokohtaus ärsytti - mutta te olette osa tätä harjoittelua. Omat vanhempanne tekivät saman teidän kanssanne ja se kannattaa muistaa, kun lapset ärsyttävät teitä ravintolassa.

Ymmärrän kyllä, että äänekkäät lapset ärsyttävät muita ravintolassa. Tiedän sen, koska se on osa elämääni. Mutta ennen kuin muututte vihaisiksi ja tuomitseviksi, muistakaa se, ettette te ole todistamassa huonoa vanhemmuuta, vaan vanhempien kovaa työtä tilanteen korjaamiseksi.

Jos Facebook-upotus ei näy, pääset katsomaan päivityksen tästä.

Lue myös: "Lapseni uskoo länsimetroon! Missä vaiheessa hänelle pitäisi kertoa totuus?"

Lue myös: Miltä näyttää, kun isä saa pukea vauvan päivähoitoon? Äidin ottamasta kuvasta nettihitti

Kilpailut

Uusimmat