Kuva: Fotolia

Ärsyttääkö sotku? 7 helpon vinkin avulla pidät kodin siistinä pidempään

14.07.2017 10:15 - Emmi Moilanen

Arjen suunnittelemattomuus ja kiire ovat usein syyllisiä kotona vallitsevaan kaaokseen.

Viikkosiivouksen jälkeisestä siististä kodista haluaisi nauttia mahdollisimman pitkään. Etenkin lapsiperheissä tai muuten vain kiireistä arkea elävillä epäjärjestyksen vallassa oleva koti on kuitenkin usein arkipäivää. 

Popsugar listasi tavat, joiden avulla kodin saa pysymään siistinä pidempään.

1. Petaa sänky

Ennen kuin lähdet kotoasi aamulla, nipistä ajastasi ylimääräiset pari minuutta sängyn petaamiseen. Etenkin pienissä asunnoissa pedattu sänky saa aikaan vaikutelman kokonaisuudessaan siistimmästä kodista.

2. Tyhjennä tiskikone aamuisin

Kun tiskikone on tyhjennetty aamulla, päivän aikana kertyneet tiskit päätyvät todennäköisemmin tiskikoneeseen sen sijaan, että jäisivät lojumaan tiski- tai keittiönpöydälle.

3. Lajittele pyykkiä joka päivä

Vaikka sinulla ei olisi tarvetta pyykätä joka päivä, varmista, että likaiset vaatteet kuitenkin kulkeutuvat muualta asunnostasi pyykkikoriin saakka. Tällä tavalla saat myös purettua pyykkivuorta ajoissa, ennen kuin se kasvaa sellaisiin mittasuhteisiin, joka vaatii useamman koneellisen pyörittämistä kerralla.

4. Hyödynnä koreja sisustuksessasi

Ylimääräiset tavarat on helppo pitää järjestyksessä säilytyskorien avulla. Kotisi vaikuttaa heti olevan enemmän järjestyksessä, vaikka viikkosiivous olisikin jäänyt väliin, kun ylimääräiset rojut ovat piilotettuna koreihin.

5. Siivoa ohimennessäsi

Epäjärjestyksen määrää kotona voi vähentää merkittävästi noudattamalla ”vie mennessäsi, tuo tullessasi” periaatetta. Tämä tarkoittaa sitä, että kun siirryt esimerkiksi olohuoneesta keittiöön, viet olohuoneeseen jääneet astiat samalla tiskikoneeseen. Jos huomaat keittiössä lojuvia työvaatteita, jotka odottavat pyykkäämistä, kuljeta ne pyykkikoriin samalla, kun siirryt myös itse kylpyhuoneeseen.

6. Hoida kaksi asiaa kerralla

Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että odottaessasi pastan kiehumista, käytät ruuan kypsymiseen kuluvat minuutit keittiön pikasiistimiseen.

7. Suunnittele etukäteen

Olipa kyse sitten seuraavan päivän asukokonaisuuden valitsemisesta tai eväiden pakkaamisesta, tee edellisenä iltana niin paljon valmiiksi seuraavaa aamua varten kuin mahdollista. Suunnitelmallisuus voikin tehokkaasti vähentää kiireessä syntyvän sotkun määrää.

Lue myös: Vaivaako sokerimuurahaiset? Nerokkaalla niksillä pääset niistä eroon

Lue myös: Sisusta kotia pienin muutoksin – parhaat löydöt alle 25 eurolla

Lue myös: Maailman herkullisin pannukakku saa suupielet korviin – kokeile maukasta reseptiä

Lähde: Popsugar

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat