Kuva: Fotolia

Taivaallisen herkullinen suklaabrownie syntyy nopeasti ja vie kielen mennessään - kokeile ja rakastu

15.09.2017 14:45 - Karoliina Kotala

Suklaa on syystäkin monen herkku vauvasta vaariin. Jos herkkuhammasta kolottaa, kannattaa testiin ottaa nopeat ja superherkulliset browniet.

Toisinaan aterian kruunaa jälkiruoka. Jos monimutkaisiin jälkiruokiin ei ole aikaa, kannattaa testiin ottaa jokaisen suklaanystävän suosikki eli browniet. Herkulliset browniet syntyvät melko vaivattomasti, vaikka ainesosalista kuulostaakin pitkältä. Varoitettakoon kuitenkin, ettei kielen mennessään vievä brownie ole mikään laihduttajan herkku.

Suklaakeksi-browniet

165 g voita (varaa myös nokare leivinpaperin voiteluun)

200 g tummaa suklaata (tai 100 g tummaa suklaata, 100 g maitosuklaata)

3 kananmunaa

2 kananmunan keltuaista

2 tl vaniljauutetta

1,2 dl sokeria

Vajaa 1 dl fariinisokeria

2 ruokalusikallista vehnäjauhoja

1 ruokalusikallinen kaakaojauhetta

Hyppysellinen suolaa

100 g suklaakeksejä pieninä paloina

Lisäksi tarvitset uunin kestävän vuoan, joka kannattaa vuorata leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi voilla, sillä suklaa tarttuu helposti kiinni paistamisen aikana.

1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

2. Laita voi kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä. Kun voi on sulanut, lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa ja sekoita voi-suklaaseos hyvin.

3. Vatkaa keskenään kananmunat, kananmunan keltuaiset ja vaniljauute. Vatkaa kunnes seos muuttuu kevyemmäksi ja ilmavaksi.

4. Lisää muna-vaniljaseokseen sokeri kahdessa erässä, vatkaten välillä. Kaada sokeri kulhoon reunojen kautta, jotta se ei latista kaikkea kuohkeutta. Sekoita, kunnes seos paksuuntuu.

5. Kaada muna-sokeriseokseen suklaavoi. Kaada jälleen reunoja myöten, jotta taikina pysyy ilmavana.

6. Lisää joukkoon jauhot, kaakaojauhe, suola ja keksipalat. Sekoita kevyesti.

7. Kaada seos leivinpaperilla suojattuun vuokaan.

8. Paista uunin keskitasolla 25-30 minuutti, mutta älä kypsennä liikaa: taikina saa olla keskeltä tahmainen.

9. Anna brownien jäähtyä rauhassa, koristele vaikkapa tomusokerilla ja leikkaa brownie paloiksi.

10. Nauti esimerkiksi vaniljajäätelön kera!

Vinkki: Voit myös halutessasi tuplata aineosat ja tehdä brownieita kaksinkertaisen määrän. Voit tehdä silloin browniet leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille.

(kuva: Fotolia)

Lue myös: Eivätkö leipomuksesi ota onnistuakseen? 8 vinkkiä, joiden avulla onnistut varmasti

Lue myös: Oletko aina leikannut leivän väärin? Kokki vinkkaa helpoimman tavan

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat