Kuva: Fotolia

Eivätkö leipomuksesi ota onnistuakseen? 8 vinkkiä, joiden avulla onnistut varmasti

03.08.2017 11:15 - Bauer Media / Henna Koste

Ota kaikki tarvikkeet esille ennen aloittamista.

Leipominen on kuin kemiaa. Tietyt ainesosat on mitattava tarkkaan, jotta lopputulos on toivottu. Jos aikaansaannoksesi ovat kaukana Pinterestin upeista leivoksista, voi syy löytyä vain kärsimättömyydestä. Lue alta tärpit, joiden avulla onnistut ensi kerralla.

Lue koko resepti 

Aloita lukemalla koko resepti rauhassa. Pääset kartalle mitä ainesosia ja välineitä tarvitset, etkä joudu kriittisellä hetkellä pulaan. Ei ole pahitteeksi lukea ohjetta läpi useampaankin kertaan. 

Ota kaikki tarvikkeet esiin

Kun kaikki on käden ulottuvilla, et joudu penkomaan kaappeja kädet taikinassa ja vältyt ylimääräiseltä koheltamiselta. Huomaat myös heti, jos jotain puuttuu.

Ota ainekset huoneenlämpöön

Ennakoi ja ota ainekset huoneenlämpöön jo reilusti ennen leipomista. Usein esimerkiksi kananmunat ja voi tulee ottaa lämpenemään. Voin tulee olla pehmeää, muttei juoksevaa. 

Muista voitelu

Älä skippaa paistoastioiden voitelua. Paitsi että herkkusi voi palaa kelvottomaksi, saat myös viettää aikaa jynssäämällä kovettuneita taikinamöykkyjä vuuasta.

Sekoita kuivat aineet

Älä hyppää tämän kohdan yli. Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa. Koostumuksen kannalta on tärkeää, että aineet ovat sekoittuneet hyvin keskenään. Jauhot kannattaa siivilöidä joukkoon.

Riko kananmunat erilliseen kulhoon

Koko taikina menee pilalle, jos kananmuna osoittautuukin mädäksi. Saat myös noukittua ei-toivotut kuoret pois helpommin, kun munat ovat omassa astiassaan.

Mittaa aineet pyydetyssä järjestyksessä

Ethän mätä aineita yhdellä kertaa kulhoon. Eri aineet muodostavat erilaisia koostumuksia keskenään eli noudata reseptin sanelemaan järjestystä tarkasti. 

Älä unohda kelloa

Muista laittaa munakello soimaan välittömästi, kun olet laittanut luomuksesi uuniin. Loppumetreillä on harmillista, jos työ valuu hukkaan vain unohtuneen kellon vuoksi. Voit silmäillä uuniin jo ennen kelloa, varmistaaksesi ettei tuotoksesi pala.

Lähde: Popsugar

Lue myös: Lapsen syntymäpäiville leivotuista kekseistä tuli tahattoman härskejä - huomaatko sinä syyn?

Kilpailut

Uusimmat