Kuva: Fotolia

Oletko aina leikannut leivän väärin? Kokki vinkkaa helpoimman tavan

01.09.2017 08:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Pinttyneistä tavoista on vaikea päästä eroon.

Jokaisella meistä on pinttyneitä tapoja, joita toistamme arjessamme. Esimerkiksi leivän leikkaaminen on yksi näistä.

Useimmiten leipä leikataan siten, että se asetellaan pohjastaan leikkuulaudalle. Tämä ei kuitenkaan ole helpotain tai nopein tapa. Kokki Sarah Jampelin mukaan leipä kannattaisi asettaa pöydälle sivuttain.

- Paras tapa saada ehjät ja hyvänmuotoiset palat, on leikata leipä sivuttain. Vain muutama sahaava liike ja mahdollisimman vähän painamista alaspäin, hän kertoo.

Jos tämä tapa ei vielä ole tuttu, kannattaa ottaa se kokeiluun ensi kerralla.

Lue myös: Säilytätkö leipää jääkaapissa? Ei kannattaisi

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat