Kuva: Fotolia

Täydellisten pannukakkujen ohje selvitettiin - pienillä muutoksilla iso vaikutus

27.09.2017 14:15 - Karoliina Kotala

Netistä löytyy erilaisia vohveli-, pannukakku- ja lettureseptejä moneen makuun. Nyt tarjolla on kuitenkin tiedemiesten selvittämiä, takuuvarmoja vinkkejä onnistuneeseen taikinaan.

Tiedemiehet ovat jalostaneet voimansa selvittääkseen, millä keinoilla pannukakuista saa parhaimman mahdollisen makuisia. Vaikka suomalaisille tutumpia ovatkin letut ja varsinainen uuninpellille tehtävä pannukakku, puhutaan nyt amerikkalais-henkisistä pannukakuista, jotka ovat saaneet jalansijaa myös meillä koto-Suomessa.

Alla tutkijoiden ohjeet, jotka ovat avainasemassa maistuvaa ja onnistunutta pannukakkutaikinaa valmistettaessa:

Sitruunamehu

Lisää jokaista kahta desiä maitoa kohti, yksi ruokalusikallinen sitruunamehua.

Ruokasooda

Lisää maidon ja sitruunamehun laiton yhteydessä myös aivan pieni ripaus ruokasooda. Ruokasooda aiheuttaa nesteiden kanssa kuplia ja tekee taikinan koostumuksesta paistovaiheessa kuohkean ja pehmeän. Lisäksi ripaus ruokasoodaa auttaa pannukakkuja ruskistumaan kauniisti.

Vatkaus

Tutkijat suosittelevat myös välttämään yleistä virhettä: liikaa sekoittamista ja vatkausta. Vaikka tuntuukin, että taikina on paras sekoittaa mahdollisimman tasaiseksi, tekee liika vatkaaminen taikinasta sitkasta ja kovaa.

Kokeile ja tutki

Tutkijat suosittelevat myös kokeilemaan variaatioita tutuista pannukakkuresepteistä, sillä vain testaamalla huomaa pienet erot maussa. Esimerkiksi voin kanssa kannattaa toisinaan poiketa reseptistä, sillä jo pieni lisäys voi vaikuttaa makuun melkoisesti.

Lue myös: Herkullinen bataattilisuke syntyy kuin itsestään - katso ohje, joka vie kielen mennessään

Lue myös: Oletko sinäkin syönyt sushia aina väärin? Asiantuntija paljastaa oikean tavan

Lähde: The Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat