Kuva: Fotolia

Kuohuvaa ei pitäisi missään tilanteessa nauttia muovimukeista - pilaa maun täysin

08.12.2017 21:45 - Katariina Auvinen

Jos aiot tarjota shampanjaa tai kuohuviiniä ystävillesi, tarjoa sitä aina lasisista laseista.

Shampanja ja muovimuki ei kuulosta hyvältä yhdistelmältä alkuunkaan, mutta jos joskus tilanne on se, että muovimuki on ainut vaihtoehto kulauttaa kuplivaa kurkkuun, kannattaa olla juomatta. Daily Mail -julkaisu paljastaa, että muovimuki tekee erityistä hallaa herkälle juomalle. 

Teksasin yliopisto tutki muovimukin vaikutusta shampanjan makuun. Tutkimuksessa selvisi, että yhtään kaunistelematta, muovimuki pilaa kalliin juoman maun. Shampanjan lisäksi muovimukiin ei kannata lisätä mitään muutakaan kuplivaa, kuten kuohuviiniä. 

(kuva: Fotolia)

Shampanjassa sekä kuohuviinissä olevat kuplat vaikuttavat juoman makuun. Muovimukin reunat tuppaavat nappaavat kuplat itseensä, jonka takia maku on erilainen ja tutkimuksen mukaan huonompi. Näin ollen kuohuvaa kannattaa nauttia vain sille tarkoitetuista lasisista laseista. 

Mitä isompia kuplia juomassa on, sitä pahemmaksi maku muuttuu muovikupista nautittuna. Tutkimus selvitti, että kalliimissa juomissa, kuten shampanjassa kuplat ovat pienempiä, jonka vuoksi maku on paljon tasapainoisempi ja parempi. 

Lue myös: Haluaisitko pestä hiuksesi shampanjalla? Nyt se on mahdollista

Lähde: Daily Mail 

Kilpailut

Uusimmat