Kuva: Valkama

7 suomalaista lastenvaatemerkkiä, joihin äidit ovat viimeksi hurahtaneet

16.12.2017 18:15 - Henna Koste

Kotimaiset lastenvaatteet näyttävät nyt kauniimmilta kuin koskaan.

Suomalaiset äidit ovat hurahtaneet lastenvaatteisiin. Eikä ihme! Tarjontaa on nyt enemmän kuin koskaan. Parasta vaateintoilussa on se, että kotimaiset merkit panostavat nyt ennen kaikkea laatuun ja eettisyyteen. 

Esittelemme seitsemän merkkiä, joihin sinun kannattaa tutustua. Toiset merkit ovat porskuttaneet jo pidempään, toiset ovat nousevia tähtiä. Valtaosa vaatteista valmistetaan Suomessa. 

Jännä

Jännä on yksi tuoreimmista tähdistä. Vaatteissa ihastuttavat herkulliset värit sekä suloiset yksityiskohdat, kuten piparikakkureunat.

(kuva: Jännä)

Valkama

Valkaman tuotteet ovat kaikkea muuta kuin tusinatavaraa. Tuotteet valmistetaan pieninä sarjoina ja uniikkikappaleina Suomessa. Merkki tunnetaan etenkin suloisista head wrapeistaan.

(kuva: Valkama)

Kaiko

Kaiko Clothing yhdistää eettisyyden ja muodin. Mikä parasta: Kaiko lahjottaa seitsemän prosenttia myytyjen vaatteiden tuotosta naisten ja lasten kouluttamiseen kehitysmaissa. 

(kuva: Kaiko)

 

Taival

Taival Clothing näki päivänvalon keväällä 2017. Merkin perustaja Paulina haluaa, että merkin vaatteisiin on mahdollisimman mukava pukeutua. Myöskään ulkonäöstä ei ole tingitty. 

(kuva: Taival)

For Minis and Mommies

For minis and mommies on yhden naisen yritys, joka on perustettu keväällä 2015. Nahkatuotteet valmistuvat yrittäjän huoneella Helsingissä. Brändi laajensi asusteista vaatteisiin tänä keväänä.

(kuva: Annika Liinanki)

Leuto Design

Leuto Design on tuoreempaakin tuore tuttavuus. Ensimmäinen mallisto ilmestyi 10. marraskuuta. Vaatteet suunnitellaan ja valmistetaan Lahdessa. Uuden malliston juju on kontrasteissa ja hauskoissa leikkauksissa.

(kuva: Leuto Design)

Sarah Design 

Sarah Designin mukavat luomupuuvillaiset vaatteet tulevat Kuopiosta. Siellä ne suunnitellaan, valmistetaan ja viimeistellään. Kauniita kuoseja myydään myös kankaina.

(kuva: Sarah Design)

Lue myös: Suomalaisäiti teki vaatemerkistään miljoonabisneksen - tuotteet myydään loppuun minuuteissa

Lue myös: Suomalaiset lastenvaatteet Hollywood-tähtien suosiossa - katso kuvat

Kilpailut

Uusimmat