Kuva: Shutterstock

Kaipaatko lisää valoa kotiisi? Helpot sisustusniksit, joiden avulla lisäät valoista tunnelmaa

04.03.2018 10:15 - Emmi Moilanen

Esimerkiksi peilit ja sisustuselementtien metalliset yksityiskohdat luovat tehokkaasti lisää valoisuuden tuntua kotiin.

Kevään kynnyksellä usein alkaa tuntua siltä, että myös sisustus kaipaisi kirkkautta ja vaaleita värejä. Valoisuuden lisääminen erityisesti pienessä kodissa voi kuitenkin tuntua haastavalta. Popsugar-sivusto kokosi yhteen helpot niksit, joiden avulla saat kotisi sisustuksesta hetkessä vaaleamman.

1. Tarkista jo olemassa oleva valaistus

Tämä ei tarkoita kattovalaisimien lisäämistä, vaan kiinnitä tarkempaa huomiota jo olemassa oleviin valaisimiin kotonasi. Vaihda hehku- tai led-lamput kirkkaimpaan mahdolliseen vaihtoehtoon ja varmista myös, että lamppujen pinnat ovat puhtaat. Jo näin pieni vaiva voi saada merkittävän muutoksen aikaan kotisi tunnelmassa.

2. Maalaa seinät kirkkaan valkoisella

Valkoiset seinät eivät kuulosta kovinkaan erikoiselta sisustusratkaisulta, mutta vaaleaakin löytyy yllättävän montaa eri sävyä. Lisää valoisuutta kotiinsa haikailevan onkin siis syytä valita luonnonvalkoisen sijaan mahdollisimman puhdas ja kirkas valkoisen sävy.

3. Vältä tummia ja kookkaita huonekaluja

Isot ja tummat huonekalut syövät kuin huomaamatta huoneesta tilaa ja valoa. Kokeile esimerkiksi vaihtaa laatikkomainen ja tumma sohvapöytä versioon, jossa on jalat sekä pöytälevy on vaalean sävyinen. Tällä niksillä valoisuuden tuntu lisääntyy huoneessa välittömäsi.

4. Anna mahdollisuus avoimille hyllyille

Avoimet hyllyt lisäävät syvyyttä ja tilan tuntua pieneen huoneeseen erityisesti silloin, jos entinen kalustus on ollut raskas ja tilaa ovat hallinneet tumman sävyiset, ovilla suljettavat kaapistot.

5. Peilit

Peilit luovat tehokkaasti tilan tuntua ja ne myös heijastavat valoa, jonka myötä tila vaikuttaa yhä isommalta ja valoisammalta.

6. Vaaleat kaakelit

Jos budjettisi antaa periksi, uusi keittiö- ja kylpyhuonetiloihin vaaleat kaakeliseinät. Tämä ratkaisu on myös klassisen ajaton, ja miellyttää varmasti silmää vielä vuosikausia eteenpäin.

7. Minimalistisuus kunniaan

Sotku ja epäjärjestys syövät tehokkaasti valoa jo valmiiksi pimeästä huoneesta. Kokeile siis karsia pois kotisi ylimääräistä tavaraa, ja nauti välittömästi kevyemmästä sekä valoisammasta tunnelmasta.

8. Sisusta läpinäkyvillä huonekaluilla

Esimerkiksi akryylista tehdyt huonekalut ovat usein läpikuultavia ja siksi erinomainen sisustusratkaisu tummiin tiloihin.

9. Sisusta metallilla

Jo pieni hohde voi viedä pitkälle. Metallisilla yksityiskohdilla koristellut lamput tai muut sisustuselementit heijastavat valoa ja luovat illuusion kirkkaammasta tilasta.

Lue myös: Kaipaatko ideoita kylpyhuoneen sisustukseen? 10 upeaa kokonaisuutta

Lue myös: Sisustusvirhe, joka pilaa yöunesi - oletko sinä sortunut?

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat