Kuva: Shutterstock

Laadukkaan suklaan tunnistaa äänestä - asiantuntija ohjeistaa yksinkertaisen kikan

06.04.2018 18:45 - Katariina Auvinen

Suklaamaistajan toimiva Angus Kennedy luottaa ääneen.

Jos haluat nauttia kahvin kanssa muutaman palan suklaata ja haluat herkun olevan laadukasta, suklaaseen erikoistunut asiantuntija, Angus Kennedy, kertoo yksinkertaisen kikan laadukkuuden selvittämiseksi. Business Insider -julkaisun tekemällä videolla Kennedy näyttää, että laadukkaan suklaan, joka sisältää yleensä enemmän kaakaota, tunnistaa äänestä. 

Videolla Kennedyllä on kaksi suklaalevyä käsissään, joista toinen on vaaleaa maitosuklaata ja toinen taas tummaa suklaata. Suklaamaistajana toimiva Kennedy ottaa rivistön molemmista levyistä ja napsauttaa suklaapalat irti toisistaan. 

Se suklaalevy, joka sisältää vähemmän kaakaota ja ei ole niin laadukasta, pitää pehmeän napsahduksen palan irrotessa levystä. 

- Levy, joka sisältää enemmän kaakaota, napsahtaa voimakkaammin murtuessaan. Tämä johtuu siitä, että laadukkaammassa suklaassa on vähemmän sokeria eikä se sula niin äkkiä, koska siinä ei ole niin paljon kasvisrasvaa, Kennedy selventää. 

Kennedy myös kertoo, että tummaa suklaata ei pitäisi sekoittaa kitkeryyteen, koska kaakaopavut eivät ole luonnostaan kitkeriä. 

- Mitä enemmän kaakaopapuja paahdetaan, sen kitkerämmäksi ne tulevat. Erityisesti tummaan suklaaseen mielletty pieni kitkeryys johtuukin siis paahtoasteesta eikä niinkään siitä, kuinka paljon kaakaota suklaaseen on käytetty, Kennedy ohjeistaa. 

Katso video alta. 

Lue myös: Maailman paras suklaapatukka valittiin - oletko samaa mieltä?

Lähde: Business Insider 

Kilpailut

Uusimmat