Kuva: Shutterstock

Yllättikö hiki? 5 täsmävinkkiä hikitahrojen helppoon poistoon

29.06.2018 17:45 - Elisa Jalasjoki

Pinttyneimmätkin tahrat lähtevät helposti valkoviinietikan avulla.

Pinttyneet hikitahrat vaatteissa ovat ikuinen riesa, joista ei tunnu pääsevän eroon millään. Totuus kuitenkin on, ettei pelkkä pesukoneessa pesu useinkaan auta, vaan käyttöön on otettava järeämmät keinot. Harva myöskään tietää, että erityisesti hien ja deodorantin sekoitus saattaa ainoastaan pahentaa jo olemassaolevia tahroja. 

Apu on kuitenkin lähellä, sillä verkkolehti Metro kokosi sivuilleen viisi täsmävinkkiä hikitahrojen poistoon - ja esitteli samalla myös viisi eri ruoka-ainetta, joiden avulla puhdistuksen tulisi onnistua. 

Seuraavia apukeinoja kannattaa siis kokeilla, mikäli hikitahrat vaivaavat. 

1. Ruokasooda

Sekoita neljä ruokalusikallista ruokasoodaa lasiin, jossa on 1/4 lämmintä vettä. Hiero seosta tahraan ja anna vaikuttaa puoli tuntia, jonka jälkeen pese vaate normaalisti. 

2. Aspiriini

Riko kaksi aspiriinia ja sekoita niistä syntyvä "puuteri" puolikkaaseen kuppiin lämmintä vettä. Liota tahraa aspiriiniseoksessa 2-3 tuntia, jonka jälkeen pese vaate normaalisti.

3. Suola

Sekoita neljä ruokalusikallista suolaa yhteen litraan kuumaa vettä ja hiero tahraa seoksessa. Lievä hankaava aine auttaa irrottamaan tahroja aiheuttavia bakteereita paidasta. Huuhtele tämän jälkeen paita normaalisti. 

4. Sitruunamehu

Sekoita tasamäärä sitruunamehua ja vettä toisiinsa, ja hiero sen jälkeen seosta tahraan. Pese sitten vaate normaalisti. 

5. Valkoviinietikka

Valkoviinietikkaa kannattaa käyttää erityisesti jo hieman pinttyneisiin tahroihin. Kaada etikka suoraa tahran päälle ja anna vaikuttaa noin kolmekymmentä minuuttia. Pese vaate normaalisti.

Lue myös: Löyhkäävätkö kainalosi? Ruoka-aineet, jotka voimistavat hien hajua

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat