Kuva: Shutterstock

Hemmottele itseäsi hieman paremmilla voileivillä - katso helpot reseptit

12.08.2018 12:15 - Katariina Auvinen

Oletko kokeillut jo taivaallista vadelma-chiahilloa kera kirsikoiden?

Jos rakastat nauttia viikonloppuisin aamiaisella vaikkapa kahvin kanssa palasen hyvää leipää, hemmottele itseäsi satsaamalla leivän täytteisiin. Femina-julkaisu listasi kolme helppoa reseptia, jotka tuovat luksusta viikonloppuihin, mutta miksei myös arkiaamuihin. 

Täytteiden kanssa käy parhaiten rustiikkinen vaalea maalaisleipä, mutta voit myös kokeilla oman maun mukaan täytteitä esimerkiksi siemennäkkileivällä tai ruisleivän päällä. 

1. Kirsikoita, vadelma-chiahilloa, mascarponea ja basilikaa

Tämä makea herkku syntyy nopeasti, jos sinulla on vadelma-chiahillo valmiina. 

Vadelma-chiahillo

250 grammaa tuoreita tai pakastettuja vadelmia
2 ruokalusikallista chia-siemeniä 
1,5 desilitraa vettä
Hunajaa tuomaan makeutta maun mukaan

Kaada vadelmat kattilaan ja lisää vesi. Keitä vadelmia koko ajan sekoittaen. Kun vadelmat ovat pehmenneet, anna vielä niiden hautua noin 3-5 minuuttia. Lisää hunajaa, jos tarvitset makeutta. Lopuksi lisätään chian siemenet. Sekoita niin, että siemenet levittyvät tasaisesti, ne imevät nestettä itseensä hillosta. Jäähdytä, purkita ja tarjoile. 

Laita leivälle mascarponejuustoa, levitä päälle kirsikat ja reilu määrä vadelma-chiahilloa. Ripottele lopuksi tuoretta basilikaa päälle.

Kirsikoiden makea ja happama maku tuo loistavan säväyksen leivän päälle. (kuva: Shutterstock)

2. Vihreitä tomaatteja, mozzarellaa, tattaria, ruohosipulia ja hunajaa

Paahda ensin tattari kuivalla ja kuumalla pannulla. Sen jälkeen viipaloi mozzarella, jonka asetat leivän päälle. Pilko vihreät tomaatit ja ruohosipuli. Lisää ne mozzarellan päälle. Lopuksi viimeisen silauksen antavat tattari ja hunaja. Ripottele tattaria päälle ja lisää hieman hunajaa. 

(kuva: Shutterstock )

3. Mansikkaa, buffala mozzarellaa, balsamicoa ja basilikaa 

Buffala mozzarella on kermaisempaa kuin normaali juusto, jonka vuoksi se levittyy erinomaisesti. Revi buffala mozzarellaa leivän päälle. Viipaloi mansikoita maun mukaan, ripottele balsamicoa leivän päälle. Ole kuitenkin varovainen, ettei balsamicoa tule liikaa. Sinetöi leipä basilikalla. 

Lue myös: Bataatti-avokadotacot ovat täydellinen juhannusherkku - nappaa resepti talteen

Lähde: Femina

Kilpailut

Uusimmat