Kuva: Shutterstock

Häiritsevätkö kahvitahrat? Katso parhaat keinot, joilla pääset ikävistä jäljistä eroon

08.09.2018 16:15 - Katariina Auvinen

Esimerkiksi vaatteista tahrat lähtevät liottamalla vaatetta kylmässä vedessä.

Aamulla asetat kahvikupin pöydälle ja nostat sen kohta huomataksesi, että pöydälle on jäänyt ikävä kahvitahra. Töissä otat kahvia automaastista, jolloin saat roisketahrat upouudelle paidallesi. 

Kahvitahrat ovat ikäviä, mutta miten päästä niistä eroon? Good Housekeeping -julkaisu kokosi niksit yhteen. 

Mukien tummentumat 

Kahvi tummentaa helposti kahvikuppeja, joten jos toivot hohtavan puhdasta lopputulosta, voit käyttää esimerkiksi ruokasoodaa yhdessä astianpesuaineen kanssa. Tämä auttaa poistamaan värjäymiä. Jos haluat ottaa järeämmät aseet käyttöön, voit ripotella kupin pohjalle suolaa tai sokeria, joka hankaa värjäymät pois, kun harjaat aluetta. 

Vaatteiden tahrat 

Jos tahra tulee vaatetukselle, nopeus on valttia. Esimerkiksi töissä monella meistä ei kuitenkaan ole varapaitaa mukana, joten liota tahraa heti kylmässä vedessä ainakin 30 minuuttia, kun pääset kotiin. 

Sen jälkeen käytä materiaalille sopivaa tahranpoistoainetta ja pese normaalisti. 

(kuva: Shutterstock )

Huonekaluihin jääneet tahrat 

Erityisesti vaaleassa sohvassa kahvitahrat harmittavat erityisen paljon. Sekoita teelusikallinen astianpesuainetta noin neljään desiin viileää vettä. Ota tahraamaton sieni, jolla sekoitat seoksen ja painele hellästi tahraa. Huuhtele sieni välillä kylmän veden alla ja sekoita sen jälkeen seokseen sekä toista käsittely niin kauan kuin on tarpeen. 

Matot

Sekoita teelusikallinen tiskiainetta ja teelusikallinen viinietikkaa noin neljään desiin viileää vettä. Painele tahraa sienellä ja hankaa kevyesti tahraamattomalla liinalla. Toista niin kauan kunnes tahra häviää. 

(kuva: Shutterstock )

Lue myös: Oikukkaat rasvatahrat puhdistuvat lakanoista ja vaatteista helposti - tarvitset astianpesuainetta

Lähde: Good Housekeeping 

Kilpailut

Uusimmat