Kuva: Shutterstock

Tavat, jotka koira matkii omistajaltaan - kuulostavatko tutuilta?

06.12.2018 13:15 - Emmi Moilanen

Koira pitää usein samoista ihmisistä kuin omistajansa. Myös ihmisen ja eläimen unirytmi saattaa muokkautua samanlaiseksi.

Uutisoimme aiemmin, että koiran kanssa nukkuminen takaa jopa paremmat yöunet kuin yön viettäminen kumppanin vieressä.

Bustlen artikkelista käy ilmi, että koirat saattavat omaksua myös omistajansa unirytmin. On olemassa myös muita tapoja, jotka eläin kopioi hyvin herkästi ihmisten käytöksestä. Katso alta, pitävätkö seikat paikkaansa sinun ja koirasi kohdalla.

Unirytmi

Koirat nukkuvat luonnostaan enemmän kuin omistajansa, mutta silti eläimen vuorokausirytmistä voi löytyä hämmästyttävän paljon yhteneväisyyksiä ihmisen unirytmin kanssa.

- Yleisin omaksuttu käytösmalli on unirytmi. Jos omistaja valvoo ja herää myöhään, koira todennäköisesti sopeutuu tähän, kertoo eläinlääkäri Stephanie Liff.

Samankaltainen tarve liikunnalle

Koirat ottavat mallia omistajansa käytöksestä ja yksi kopioitavista tavoista on liikunnan tarve. Esimerkiksi pitkiin lenkkeihin tottunut eläin saattaa oireilla levottomasti, jos ulkoilutus jää tavanomaista lyhyemmäksi.

- Jos eläin tottuu säännöllisiin ulkoilutusaikoihin ja lenkit ovat aina tietyn mittaisia, rutiinin muuttuessa saatat huomata negatiiviset vaikutukset koirassasi, Liff toteaa.

Samanlainen mieliala

Useat eläimet reagoivat herkästi omistajansa mielialaan.

- Jos ihminen on tyyni ja rauhallinen, myös koira on samanlaisella tuulella. Jos omistaja taas on pelokas ja epävarma, myös koiran käytös muuttuu, koirankouluttaja Russel Hartstein toteaa.

Hellyydenosoitukset

- Eläimet ottavat usein mallia tavoista, joilla osoitamme kiintymystä. Olipa kyse sitten etäisyyden ottamisesta, halailusta tai suukottelusta, koirankouluttaja Nicole Ellis kertoo.

On siis melko tavallista, että koirasi pitää läheisyydestä ja halailusta yhtä paljon kuin sinä.

Samanlainen elekieli

Koirat seurailevat mielellään omistajansa tekemisiä. Tämä voi näkyä myös siinä, että koira omaksuu samanlaisen tavan liikkua. Jos omistaja ryhtyy riehakkaaseen hetkeen koiran kanssa, eläin ryhtyy nopeasti mukaan leikkiin.

- Useat koiranomistajat huomaavat, että eläimen kanssa voi esimerkiksi tanssia ja he luovatkin oman tapansa tähän. Koira hyppii, ääntelee ja kierii, selittää Ellis.

Eläin ilahtuu samojen ihmisten tapaamisesta kuin sinä

- Koirat poimivat nopeasti tunnetilojamme onnellisuudesta ja ilosta pelokkuuteen. Jos ilahdumme joka kerta nähdessämme tietyn henkilön, myös koira oppii ennen pitkää tämän saman tavan, Ellis selittää.

Lue myös: Koirille tarkoitettu haaste villitsee netissä - ylisöpöt videot ihastuttavat

Lue myös: Koira on seisonut tiellä 83 päivää - taustalla koskettava syy

Lue myös: "Ihmiskasvoinen" kissa sekoitti somen - katso ymmärrätkö miksi

Lähde: Bustle

Uusimmat