Kuva: Fotolia

Joulu ilman lihaa? Katso vegaanin joulun muistilista

21.12.2018 16:15 - Senja Rapila

Joulusta tulisi nauttia, oli sitten lihansyöjä tai ei.

Oletko kenties viettämässä elämäsi ensimmäistä vegaanin joulua? Jos vastasit kyllä, voi muistilista joulua varten olla hyödyllinen. Women's Health -julkaisu on tehnyt vegaaneille oman muistilistan, joka on syytä vilkaista ennen joulun viettoa.

Kuinka selviät ensimmäisestä joulusta vegaanina:

1. Muista kertoa sukulaisillesi ja perheellesi, että vietät vegaanista joulua. Näin he tietävät varata sinulle ruokia, joita voit syödä hyvillä mielin.

2. Suunnittele joulun ruokalista ajoissa ja pohdi, mitkä ruuat haluaisit korvaamaan perinteisiä jouluherkkuja. Valmistaudu tuomaan ruokasi itse joulunviettoon, mikäli olet ainoa jolla on erikoisruokavalio.

3. Jos ystäväsi tai perheenjäsenesi eivät ole vegaaneja, on hyvinkin mahdollista, että joudut melkoiseen ristituleen joulupöydän äärellä. Valmistele siis hauskoja pikku faktoja, joita voit kertoa uudesta elämäntavastasi uteliaille.

Esimerkkinä: Monet julkkiksetkin ovat vegaaneja, kuten Brad Pitt, Beyoncé ja Bill Clinton.

4. Jätä valistaminen jollekin muulle päivälle kuin joululle. Anna muiden sukulaisten nauttia joulukinkuista ja muista liharuuista ilman syyllisyyden tunnetta.

5. Valmistaudu kuitenkin siihen, että joku ei välttämättä ymmärrä sinun ruokatottumuksiasi ja voit joutua tiukan paikan eteen. Valmistaudu kysymyksiin ja yritä pysyä positiivisena - joulu on kuitenkin ilon ja rauhan aikaa!

Lähde: Women's Health

Lue myös: Mikä joululaulu olet? Hauska testi paljastaa, millainen joulupersoona olet

Lue myös: Itse tehty lahja on paras! 8 ideaa kauniiseen pakettiin

Kilpailut

Uusimmat