Kuva: Senja Rapila

Tv:stä tuttu huippukokki muuttaisi yhden asian suomalaisten joulupöytätavoista - yllättääkö?

23.12.2018 16:15 - Katariina Auvinen

Huippukokki Kari Aihinen on perinteiden ystävä.

Savoyn keittiöpäällikkö ja Kaappaus Keittiössä -tähti Kari Aihinen, 46, on ehdottomasti jouluihminen. Hän kuitenkin myöntää itse pysyttelevänsä mahdollisimman kaukana ruuanlaitosta. 

- Olen jouluihminen, mutta kyllä tällaiselle huippukeittiömestarille se joulu on pysähtymistä ja pysyttelemistä mahdollisimman kaukana ruuasta. Meille ravintola-alan ihmisille se joulun alusaika pikkujoulukausineen on todella kiireistä. Silloin tehdään se paras vuositulos ja palvellaan asiakkaita pikkutunneille saakka, joten uskon monien nauttivan rauhallisuudesta jouluna, Aihinen kertoo.

Aihinen on sitä koulukuntaa, että hän pitää perinteisestä joulupöydästä. Äidin noutopöydästä löytyy muun muassa italiansalaattia, mätiä ja kotijuustoa.

- Samanlainen joulupöytä on se juttu. Olen sitä mieltä, että pidetään se joulu jouluna, älkää lähtekö varioimaan trendiruokia perinteiseen pöytään, Aihinen kertoo. 

Yhden asian hän haluaisi muuttaa kuitenkin suomalaisten joulupöytätavoissa.

- Toivoisin, että jouluna otettaisiin siihen ruokailuun pidempi aika. Jouludinneri on aika typistynyt, joten miksei voitaisi vaikka pääruokien jälkeen syödä hetken päästä juustoja ja myöhemmin jälkiruokaa ja kakkua vaikka yhdeksältä illalla. Lapset voivat avata lahjat ja leikkiä niillä, joten aikuisille jää aikaa syödä jälkiruokaa.

Aihisen mukaan liian monessa suomalaisessa kodissa jouluruoka hotkaistaan, jotta lapset pääsevät avaamaan lahjoja. Ruuan nauttimiseen olisi hyvä varata reilusti aikaa, jotta ehdittäisiin myös nauttia. 

Lue myös: Suomalaisen tv-kokin vinkit ruokahävikin minimoimiseen: 'Omaa laiskuutta, jos pastaa menee roskiin'

Lue myös: Suomalainen tv-kokki kertoo, mitä jääkaapista tulisi aina löytyä - pitää myös budjetin kurissa

Kilpailut

Uusimmat