Kuva: Shutterstock

Isän nerokas ratkaisu sai lasten nirsoilun täysin kuriin – ateriat eivät menee enää kinasteluksi

24.01.2019 17:45 - Emmi Moilanen

Neljän lapsen isä kertoi ratkaisustaan suositulla keskustelupalstalla.

Vanhemmuus ja perhearjen pyörittäminen voi olla täynnä haasteita; päivien rytmittäminen, lasten nukuttaminen, kausiflunssat ja päivällisaikaan nirsoileva jälkikasvu. Uutisoimme aiemmin malli Chrissy Teigenin niksistä, jonka avulla hän oli saanut nirsoilevan tyttärensä syömään paremmalla ruokahalulla. Voit lukea uutisen tästä.

Prevention ja Good Housekeeping US -sivustot uutisoivat nyt erään Reddit-käyttäjän nerokkaasta käytännöstä, joka sai nirsoilevat lapset syömään päivällistä mukisematta. Käyttäjänimi BabyHooet kertoo olevansa neljän lapsen isä ja jälkikasvu on iältään kymmenen ja kuudentoista vuoden väliltä.

”Ei kirjaimellisesti ollut enää yhtään ruokalajia jäljellä, jota olisin voinut valmistaa niin, ettei kukaan valita. Spagettia? Tein kastikettani, kunnes eräs lapsista päätti vihaavansa fenkolia. Yhdellä lapsista on keliakia, joka rahaa vehnät pois (mikä ei tietenkään ole hänen syytään) ja tämäkin vaikeuttaa ruuanlaittoa. Yksi lapsistani vihaa juustoa, joka rajaa taas paljon ruokia pois. Yksi taas vihaa kanaa. Tacot olivat pitkään yksi takuuvarma vaihtoehto, kunnes yksi lapsi päätti, ettei syö tacoja enää ikinä,” perheenisä kirjoittaa keskustelufoorumilla.

Lopulta isä päätti tehdä päätöksen, jonka myötä ryhtyi kokkaamaan vain itselleen ja vaimolleen juuri sitä, mitä heillä sillä hetkellä teki mieli syödä. Lapset saivat olla vastuussa omista aterioistaan.

Kuinka kokeilu sujui?

”Tässä vaiheessa kaikki olivat eläneet pari viikkoa lähinnä voileivillä ja muroilla. Kun aloin kokata vain itselleni ja vaimolleni, lopulta yksi lapsista totesi; ”tuo tuoksuu todella hyvältä, voinko saada vähän?” Vastasin, että annoksesta riittää vain kahdelle, mutta jos haluat huomisen päivällisestä, voin kokata vähän ekstraa. Odotin vastauksesi kysymystä siitä, mitä huomisen ruoka pitää sisällään mutta sen sijaan kuulin vain ”kyllä kiitos, mikä tahansa on parempaa kuin voileivät.” Ennen pitkää loputkin seurasivat tätä esimerkkiä ja olen palannut taas valmistamaan ruokaa kaikille kuudelle. Tällä kertaa tosin sitä, mitä haluankin kokata.”

Isä lisää lopuksi myös, että tämä niksi sai lapset arvostamaan valmiiksi laitettuja aterioita enemmän. Jos heille ei maistu tarjottu ruoka, esimerkiksi murot ovat aina korvaava vaihtoehto.

”Yllättävää kyllä, he valitsevat voileivät ja murot enää vain harvoin.”

Lue myös: Äiti julkaisi karun videon olemattomista yöunistaan - "vanhemmuus ei pääty auringonlaskuun"

Lue myös: Suomalaiset isät kertovat, mitä vanhemmuus heille merkitsee: "Isyys on kaikessa mitä teen"

Lue myös: "Ethän ole vakooja?" - Oudot kysymykset, mitä ihmisiltä on kysytty työhaastatteluissa

Lähde: Reddit, Good Housekeeping

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat