Kuva: Shutterstock

Loistava idea lastenkutsuille - kaikki tuovat 5 euroa, juhlakalu saa ostaa yhden mieluisan lahjan

22.04.2019 11:15 - Rea Tallgren / rea.tallgren@bauermedia.fi

Idea minimoi krääsän määrän ja auttaa myös säästämään rahaa, mikäli perhe kutsutaan moniin juhliin vuoden aikana.

Viiden dollarin syntymäpäivät lapsille ovat nousemassa suosituksi Amerikassa. Juhlien idea on yksinkertainen. Lahjan sijaan jokainen vieras tuo viisi dollaria, ja kerätyllä summalla juhlakalu saa ostaa yhden kalliimman ja mieluisamman lahjan. Rahan voi tuoda joko käteisenä tai maksaa vaikkapa MobilePaylla. 

Monien mielestä idea on hyvä, koska lastenkutsuilla kotiin kulkeutuu usein turhan paljon uusia leluja ja sen lisäksi on täysin mahdollista, että lapsi saa lahjaksi jotain, mitä hänellä on jo entuudestaan. 

Joidenkin vanhempien mielestä tapa on hyvä myös siksi, että siinä lapsi oppii kärsivällisyyttä, juhlien keskipiste ei ole lahjojen avaamisessa ja parhaassa tapauksessa myös rahan arvon ymmärtäminen helpottuu lapsella.

Rahaa myös säästyy

Amerikkalaiselle äitiyssivusto Scary Mommylle vitosen juhlista kirjoittanut äiti hehkuttaa tapaa myös siksi, että pitkässä juoksussa siinä säästää helposti kymmeniä - ja jopa satoja dollareita - vuoden aikana.

Nainen selittää, että hänen kolmella lapsellaan on usein ystävien syntymäpäiviä, jonne on tapana ostaa noin 20 dollarin arvoinen lahja. Jos kaikki kolme lasta käyvät useissa juhlissa vuoden aikana, puhutaan jo isosta summasta, joka pienenee huomattavasti, mikäli jokaisiin juhliin veisi vain viitisen dollaria. 

Monet vanhemmat ovat alkaneet myös suosia juhlia, joissa toivotaan lahjoitusta hyväntekeväisyyteen lahjan sijaan. Tuolloin perhe on yleensä hankkinut lapselle itse jonkun mieluisan lahjan. 

MTV:n mukaan idea on rantautunut Suomeenkin, ja viiden euron lahjoitusta pyydetään lahjaksi jo täälläkin.

Lue myös: Poika tilasi koko perheelleen lahjaksi DNA-testit - hieno idea oli pilata koko joulun

Lue myös: Kuva äidin leipomasta kakusta leviää - härski yksityiskohta kiinnittää huomion

Lähde: Scary Mommy

Kilpailut

Uusimmat