Kuva: Shutterstock

Helposti pannulla: Hunajaiset porkkanatikut kruunaavat aterian

26.05.2019 23:15 - Karoliina Kotala

Jos pastat ja perunat tulevat jo korvista, kokeile aterian kylkeen suussa sulavaa porkkanaa.

Porkkana on nyt yksi kauden ajankohtaisista kasviksista. Terveellinen ja maistuva porkkana taipuu moneen keittiössä ja maistuu perheen pienimmillekin. Porkkanasta saa oikealla laitolla myös suussa sulavan lisukkeen, joka kaiken lisäksi syntyy melko vaivattomasti ja nopeasti paistinpannulla tai miksei grillissä. Alla ohje porkkanatikkuihin, jotka saavat makeutta ja pehmeyttä herkullisista hunajasta ja vaahterasiirapista:

Hunajaiset porkkanatikut

1 kilo porkkanoita

1 dl vettä

1 rkl voita

2 tl hunajaa

2 tl vaahterasiirappia

1. Kuori porkkanat ja leikkaa ne pituussuunnassa ohuemmiksi tikuiksi.

2. Lisää kuumalle pannulle voi ja kuullota porkkanat voissa. Lisää sitten porkkanoiden joukkoon pannulle hunaja, siirappi ja vesi. Sekoita.

3. Hauduta porkkanoita miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, välillä käännellen, kunnes ne ovat rapeita.

4. Nauti!

Lue myös: Marja-jogurttipiirakka on syystäkin klassikko - kokeile ja ihastu

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat