Kuva: Shutterstock

Oletko kuullut 5:2-keinosta? 4 tehokasta tapaa saada raha-asiat kuntoon

30.06.2019 08:15 - Karoliina Kotala

Jos lomabudjetti tuntuu ankealta, kannattaa kokeiluun ottaa muutama asiantuntijoiden suosittelema keino.

Raha-asioiden sujuva hoitaminen voi toisinaan tuntua toivottomalta. Jos rahat tuntuvat olevan jatkuvasti loppu, on omaa rahankäyttöään tärkeä tarkastella. Alla ohjeet, joista on apua oman talustilanteen petraamisessa:

Pidä päiväkirjaa

Kirjaa ylös tarkalleen rahankäyttösi, olipa kyse sitten kuinka kalliista tai halvasta ostoksesta. Kun olet pitänyt päiväkirjaa tarpeeksi kauan, pystyt katsomaa päiväkirjasta mitkä ovat isoimmat kulukohteesi ja mistä asioita voit karsia.

Säästä, kun on mistä säästää

Sovi pankin kanssa, että tililtäsi lähtee heti palkkasi tultua pieni siivu tilille, josta et pääse rahoja nostamaan nopeasti. Säästöt kannattaa poimia tilitä heti, kun rahaa tulee, sillä käyttötilillä palkka hupenee nopeasti ja kuun lopulla on vaikea löytää rahaa säästöön laitettavaksi.

Kokeile 5:2-säästämistä

5:2 on tehokas keino, joka kannattaa ottaa kokeiluun. Sen idea on, että kahtena päivänä viikossa rahaa saa käyttää vain liikkumiseen paikasta toiseen eli julkisiin kulkuvälineisiin tai bensaan ja ruokaan ruokakaupassa. Jos karsiminen tuntuu liian vaikealta, nosta itsellesi käteistä vain sen verran mitä tarvitset ja jätä pankkikortti kotiin.

Aina on toivoa

Pikavippiaikakaudella raha-asiat voivat helposti päästä huolestuttavaan kuntoon. Muista kuitenkin, että velat on mahdollista aina saada hoidettua, kunhan vain et menetä toivoasi ja käännyt oikeiden ihmisten puoleen. Ole yhteydessä esimerkiksi Takuusäätiöön, jos velat tuntuvat ylivoimaisilta ja puhu tilanteestasi rehellisesti.

Lähde: Women’s Health Magazine

Lue myös: Terhin lapset jakavat viikkorahan kolmeen purkkiin - oletko jo kuullut nerokkaasta konstista?

Kilpailut

Uusimmat