Kuva: Shutterstock

Tuntuuko huone ahtaalta? Muutamalla maalausniksillä saat pieneen huoneeseen tilan tuntua

31.07.2019 11:45 - Milena Raappana

Pienestäkin huoneesta saa avaran tuntuisen maalien avulla.

Tuntuuko jokin kodin huonesta ahtaalta, tunkkaiselta ja pieneltä? Monesti ensimmäinen ajatus tilan avartamiseksi on tarttua maalisutiin ja upottaa se valkoiseen maaliin, mutta Farrow & Ball's -yrityksen luovan johtajan Charlotte Crosbyn mukaan muitakin parempia vaihtoehtoja löytyy. 

- Ennen maalausta kannattaa katsoa, kuinka paljon ja mistä suunnasta luonnonvaloa tulee, sillä se vaikuttaa paljon eri värien ilmeeseen. Usein ajattelemme, että ainoa tapa luoda valoa ja tilaa pieneen huoneeseen on kirkas valkoinen, mutta luonnollisemma valkoisen käyttäminen voi olla kiinnostavampi vaihtoehto, Crosby sanoo. 

Hän myös suosittelee kokeilemaan myös rohkeasti voimakkaitakin värejä. Niiden avulla saa luotua pehmeää ilmettä ja huomion kiinnitettyä pois huoneen koosta ja muodosta. Huoneen maalaaminen kokonaan yhdellä värillä saa myös lisätilan tuntua aikaan. 

- Ilman kontrastia kiinnittää vähemmän huomiota siihen, mistä asiat alkavat ja mihin loppuvat. Kokeile maalata huone kattoa myöden. Silloin huone tuntuu korkeammalta ja loft-tyyliseltä.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö huoneen maaleissa voisi käyttää kahta väriä. Crosby neuvoo maalaamaan listat tummemmalla värillä ja isot pinnat vaaleammalla. Tummat reunukset antavat sivistyneen ja elegantin ilmeen samalla korostaen laajemman pinnan kirkkautta ja ilmavuutta. 

Lue myös: Luo kotiin stressitön ja seesteinen tunnelma - 4 sävyä, joita kannattaa suosia sisustuksessa

Lue myös: Trendikkäintä, mitä voit kotiisi hankkia - takavuosien sisustushitti rokkaa edelleen

Lähde: House Beautiful

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat