Kuva: Shutterstock

Kukkakaalipitsa on kesän vähähiilihydraattinen herkku - ota helppo resepti talteen

15.06.2020 12:15 - Emmi Moilanen

Kukkakaalin lisäksi pitsapohjaan tarvitset kananmunaa, juustoa sekä mausteita.

Kukkakaali on monikäyttöinen sekä terveellinen kasvis, jota voi hyödyntää myös pitsapohjan valmistamiseen. Popsugar-sivusto kirjoittaa vähähiilihydraattisesta pitsareseptistä, jonka avulla loihdit kesäherkun hetkessä.

Voit lukea ohjeen kukkakaalipitsan valmistamiseen alta.

Tarvitset:

450 grammaa kukkakaalia

1 suuri kananmuna kevyesti vatkattuna

300 grammaa vähärasvaista mozzarellajuustoa

2 ruokalusikallista raastettua parmesaania

Suolaa ja mustapippuria

60 grammaa tomaattikastiketta

230 grammaa halkaistuja kirsikkatomaatteja

2 valkosipulin kynttä

¼ ruokalusikallista murskattua chiliä

Tuoreita basilikan lehtiä

Ohjeet:

Lämmitä uuni 230 asteeseen.

Raasta kukkakaali kulhoon ja laita lopuksi mikroon muutaman minuutin ajaksi, jotta raaste pehmenee. Anna jäähtyä.

Sekoita joukkoon kananmuna, 240 grammaa mozzarellaa, parmesaani, suola ja pippuri. Levitä seos uunipellille ja lämmitä uunissa noin 10 minuutin ajan, kunnes pohja saa kullansävyisen värin.

Täytä pitsa kastikkeella, 60 grammalla mozzarellaa, tomaateilla, valkosipulilla ja murskatulla chilillä. Paista uunissa noin 10 minuutin ajan, kunnes juusto on sulanut.

Viimeistele annos basilikalla ennen tarjoilua.

Lue myös: Herkulliset kesäkurpitsapihvit maistuvat kaikille - katso resepti

Lue myös: Tästä ei jälkiruoka parane - testaa superhelpon valkosuklaamoussen resepti

Lue myös: Viisi ruoka-ainetta, jotka saavat ihosi hehkumaan - kuuluvatko jo ruokavalioosi?

Lähde: Popsugar

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat