Kuva: Shutterstock

Viisi ruoka-ainetta, jotka saavat ihosi hehkumaan - kuuluvatko jo ruokavalioosi?

26.05.2018 15:15 - Katariina Auvinen

Muun muassa tomaatti ehkäisee ihon vanhentumista.

Ruokavaliosi vaikuttaa niin yleiseen hyvinvointiin, mutta myös ihoosi enemmän kuin ehkä arvaatkaan. Jos haluat saada ihollesi luonnollisen hehkun, mikä kuulostaisikaan paremmalta tavalta kuin syödä se itsellesi. 

Women´s Health -julkaisu on listannut ruoka-aineet, jotka tekevät erityisen hyvää hipiällesi. 

Sitrushedelmät 
Appelsiinit, mandariinit tai vaikkapa greipit, sitrushedelmissä on lukemattomasti valinnanvaraa, joten varmasti jokainen löytää valikoimasta mieleisensä hedelmän. Sitrushedelmien sisältämä runsas määrä C-vitamiinia auttaa ihoa tuottamaan kollageenia, joka on avain sileään sekä heleään ihoon. 

C-vitamiini auttaa myös ehkäisemään auringon säteiden aiheuttamia vahinkoja ihossa tai maksaläiskien syntymisiä. 

(kuva: Shutterstock )

Mustikat
Onneksi Suomen luonto on loppukesästä täynnä tätä herkkua. Mustikat sisältävät runsain määrin erilaisia antioksidantteja, jotka auttavat ihoa voimaan hyvin. Antioksidantit ehkäisevät vapaiden radikaalien haittoja. Vapaita radikaaleja aiheuttavat muun muassa ilmansaasteet, UV-säteily sekä prosessoitu ruoka. 

(kuva: Shutterstock )

Luuliemi 
Monen julkisuudesta tutut henkilöt vaihtavat aamukahvinsa luuyliemeen, joka on täynnä kollageenia. Kollageeni on tärkeä kehon rakennusaine, jota tarvitaan niin jänteissä, luustossa kuin ihollakin. Ravinteikas luuliemi tehdään yleensä possun, naudan tai kanan luista pitkään hauduttamalla. 

Syömäsi kollageeni ei muutu kollageeniksi elimistössä suoranaisesti, mutta tutkimusten mukaan tämän proteiinin kuluttaminen auttaa ihoa pysymään nuorekkaana ja hyvässä kunnossa. 

(kuva: Shutterstock )

Tomaatit 
Tomaatit sisältävät lykopeeniä, joka on antioksidantti. Lykopeeni on syynä tomaattien punaiseen väriin. Antioksidantti taistelee erittäin hyvin varsinkin UV-säteilyn aiheuttamia vahinkoja vastaan. Sen on tutkittu myös ehkäisevän ihon vanhentumista. 

(kuva: Shutterstock )

Lue myös: Haaveiletko pitkistä ja vahvoista kynsistä? Ruuat, joiden syömistä kannattaa lisätä

Lähde: Women´s Health 

Kilpailut

Uusimmat