Kuva: Shutterstock

Vegaaninen mozzarella syntyy kolmesta raaka-aineesta - katso resepti, joka sekoitti somen

18.08.2020 20:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Vegaaninen mozzarella on oiva lisä salaatteihin ja pizzaan.

Internetissä on jo pidemmän aikaa kiertänyt resepti, joka on saanut somen täysin sekaisin. Kyseessä on kolmesta raaka-aineesta syntyvä vegaaninen mozzarella. 

Muun muassa Instagramista ohje löytyy helposti ja siitä onkin tullut monen suuresti testaama. 

Vegaaniseen mozzarellaan tarvitaan siis psylliumia, vettä sekä cashewpähkinöitä. Homma alkaa pähkinöiden liottamisella lämpimässä vedessä noin kahden tunnin ajan. Saman ajan saa tekeytyä myös psyllium-seos, joka saadaan sekoittamalla kaksi ruokalusikallista psylliumia neljään desilitraan vettä. 

Tämän jälkeen hyytelöitynyt psyllium sekä pähkinä laitetaan tehosekoittimeen. Mukaan voi tässä vaiheessa heittää myös kaksi ruokalusikallista sitruunamehua, suolaa sekä valkosipulijauhetta. Tämän jälkeen seos siirretään jääkaappiin noin tunniksi. 

Tämän jälkeen vegaaninen mozzarella on valmis testiin, niin salaatteihin kuin vaikka leivän päälle. Pala on sen verran suuri, että siitä riittää noin neljälle ihmiselle. 

Ohjeet ja kuvan lopputuloksesta pääset katsomaan alta. Jos video ei näy, pääset katsomaan sen myös täältä.

Lue myös: Pippa Laukalla selkeä mielipide vegaaniruokavaliosta - antaa tärkeän neuvon

Lue myös: Vegaaniset pihlajanmarja-omenamuffinssit

Kilpailut

Uusimmat