Kuva: Shutterstock

MTV: Suihkuhetkistä saattaa pian joutua maksamaan enemmän - "Laki on hyväksytty"

10.11.2020 18:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

MTV:n mukaan keskivertosuomalainen käyttää vuorokaudessa noin 140 litraa vettä.

Suihkussa käyminen päivittäin on osa monen arkea. Se herättää aamulla tai puhdistaa kehon ennen nukkumaanmenoa.

Monet varsinkin kerrostaloissa asuvat ihmiset ovat tottuneet siihen, että vedestä maksetaan joka kuukausi kiinteä summa. MTV:n mukaan kiinteä vesimaksu kuitenkin siirtyy historiaan ja tämä tarkoittaa sitä, että suihkussa "lotraaminen" kallistuu.

– Laki on hyväksytty ja se tulee astumaan voimaan. Sen jälkeen, kun taloyhtiöön tehdään isompaa korjausta ja vaihdetaan käyttövesiputket, asennetaan myös mittarit. Ja kun vesimittarit on asennettu, on velvollisuus laskuttaa niiden lukeman mukaan, Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa.

20 minuutin lämmin suihku on kustannuksiltaan noin 1,2 euroa, uutisoi MTV. (kuva: Shutterstock)

MTV:n mukaan keskivertosuomalainen käyttää vuorokaudessa noin 140 litraa vettä ja viiden minuutin lämmin suihku maksaa kerrostalossa noin 0,3 euroa. Jos suihkussa taas viihtyy pidempään, niin esimerkiksi 20 minuutin lämmin suihku on kustannuksiltaan noin 1,2 euroa.

Motiva ja Työtehoseura ovat tehneet selvityksen, jonka mukaan suomalaisten vedenkulutus vähenee noin kahdeksan prosenttia, kun vesimaksut jäävät historiaan ja laskutus tapahtuu todellisen kulutuksen kautta.

Lue myös: Käytkö suihkussa päivittäin? Ei kannattaisi

Lähde: MTV

Kilpailut

Uusimmat