Kuva: Shutterstock

Pidä valkoiset kengät puhtaina - parhaimmat niksit koottiin yhteen

09.05.2021 15:15 - Emmi Moilanen

Valkoinen hohtaa taas hieman valkoisempana esimerkiksi hammasharjan ja -tahnan avulla.

Aivan kuten vaatteitakin, myös kenkiä tulee puhdistaa ja huoltaa aika-ajoin. Valkoinen väri on erityisen haastava jalkineissa, sillä kengät tuppaavat likaantumaan nopeasti. Insider kysyi asiantuntijoilta parhaimmat niksit kenkien puhtaana pitämiseen. Pääset lukemaan suomennetut neuvot alta.

Puhdista hammastahnalla

Välineet likaantuneiden lenkkareiden puhdistamiseen löytyy jokaisen kylpyhuoneesta.

- Ota avuksi hammasharja sekä -tahna ja harjaa tennarin pintaa hellävaraisesti. Sekoita vähän sokeria hammastahnan joukkoon, kun hankaat likaisimpia kulmia puhtaaksi, neuvoo TSI Apparel -vaateketjun toimitusjohtaja Srajan Mishra.

Ota huomioon se, että kenkien pesemistä varten olisi hyvä valita mahdollisimman pehmeä hammasharja.

Pese valkoiset kangaskengät aina käsin

Jos valkoiset kangaskenkäsi alkavat kaivata puhdistusta, on pesu parempi suorittaa käsin.

- Älä koskaan pese valkoisia kenkiä pesukoneessa. Se tuhoaa kenkien liimauksen ja joissain tapauksissa tämä muuttaa kengän kellertävän sävyiseksi, varoittaa SNKR Project -kenkämerkin edustaja Marc Scepi.

Insiderin artikkelissa vinkataankin ohjeesta, jota noudattamalla valkoiset kengät puhdistuvat jälleen kirkkaiksi. Sekoita pieni määrä pyykinpesuainetta ja kaksi kupillista lämmintä vettä kulhoon. Kastele harja seoksessa ja harjaa kangasta molemmilta puolilta pyörivin liikkein. Huuhtele ja toista niin kauan, kunnes kangas on puhdas.

Kengänpohjat puolestaan puhdistuvat vanhan hammasharjan, ruokasoodan ja veden avulla. Harjaa hellästi kengänpohjaa seoksella ja huuhtele lopuksi huolellisesti kylmällä vedellä.

Älä unohda kengännauhoja

Jos et halua ostaa uusia kengännauhoja likaisten tilalle, voit puhdistaa ne myös pienellä määrällä käsisaippuaa ja vettä. Täytä pieni kulho saippuavedellä ja anna nauhojen liota hetki ennen huuhtelua.

Lue myös: Yksinkertainen ja nopea niksi teroittaa pinsettisi hetkessä

Lue myös: Onko aika vaihtaa tyyny uuteen? Niksi, jolla selvität asian

Juttu on julkaistu alun perin 7.7.2018.

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat