Kuva: Shutterstock

IS: Ensi vuosi tuo tullessaan uuden menoerän koiranomistajille: "Emme vielä virastossa tiedä hintaa"

29.11.2022 16:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Rekisteröinti hyödyttää myös koiria.

Koiranomistajat joutuvat ensi vuonna maksamaan yhden lisäkulun lemmikeistään.

Ensi vuoden alussa jokaisen koiran rekisteröinty tulee Suomessa pakolliseksi, ja rekisteröinnilläkin on toki hintansa. Vaikka puhutaan todennäköisesti vain muutamista kympeistä, saattaa kokonaishinta kuitenkin kohota, jos taloudessa asustelee useampikin karvakuono. Rekisteröitävän koiran tulee myös olla mikrosirutettu, joka sekin maksaa.

Rekisteriä ylläpitää Ruokavirasto, mutta Ilta-Sanomien haastattelussa heidänkään edustajansa Kirsi Vehkakoski ei osaa vielä sanoa tarkkaan, kuinka suuresta summasta on kyse.

-  Harmillisesti mekään emme vielä virastossa tiedä hintaa. Valtiolla nämä maksut perustuvat maksupalvelulakiin, Vehkakoski pohtii.

Sen sijaan hän kertoo, että ihmiset ovat jo nyt ilmaisseet vastustuksensa uudistusta kohtaan.

- Minullekin on soittanut monta ihmistä, jotka kertovat nimensä ja sanovat, että eivät aio ilmoittaa koiraansa rekisteriin, Vehkakoski jatkaa Ilta-Sanomille.

Kenenkään koiran rekisteröintiä tai rekisteröimättömyyttä ei tulla kotoa asti katsomaan, mutta se voi tulla ilmi muiden asioiden kuten eläinlääkärin tai eläinsuojelun yhteydessä. Pahimmillaan rekisteröimättömyys voi johtaa sakkorangaistukseen.

Se ei myöskään ole koiralle itselleen turha keksintö, sillä pitkällä tähtäimellä rekisterillä pyritään parantamaan koirien hyvinvointia, koska rekisterillä on helpompi havaita ja puuttua esimerkiksi pentutehtailuun tai laittomaan maahantuontiin.

Lue myös: Tänä vuonna 28 lemmikkiä saa sankarikoiran tittelin urotöistään - pelastivat useita ihmishenkiä

Lue myös: Ehkä Suomen söpöin ohjelma tulee taas - Ylen Pentuliveen syntyy uudet koiranpennut

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat