Asuntonäytöissä tapahtuu kummia: Tutkimus selvitti erikoisimmat asiat

06.03.2015 12:45 - Senni Loikala

Jos sattuu vahingossa näkemään alastonkuvan asunnon myyjästä, saattaa tehdä mieli kaartaa saman tien ovesta ulos. Myös muita yllättäviä asioita on tapahtunut asuntonäytöissä.  

Päätöstä asunnon ostamisesta ei koskaan tehdä hetken mielijohteesta. Tuore brittitutkimus paljastaa erikoisia asioita, jotka ovat taatusti käännyttäneet potentiaaliset ostajat kannoiltaan.

1) Alastonkuvat kannattaa pistää visusti piiloon, minkä luulisi olevan itsestäänselvää. Kuitenkin reilu kymmenes kertoi nähneensä niitä käydessään katsomassa asuntoa.

2) Kun joku tulee katsomaan asuntoa, hänelle ei kannata esitellä kotia pelkässä pyyhkeessä. Se oli nimittäin tutkimuksen mukaan yllättävän yleistä.

3) Erikoiset nukke- ja nallekarhukokoelmat olivat pistäneet reilu 20 prosentin asunnosta kiinnostuneiden silmään näytön aikana. Joka kymmenes oli nähnyt kammottavia ihmisten näköisnukkeja. 

4) Kun jotkut tulevat katsomaan asuntoa, ei heille kannata valittaa vastikään tapahtuneesta erosta. Siihen sortui neljäsosa asunnon myyjistä.

5) Myös kumppanin kanssa riitelyä ja huutamista kannattaa lykätä siihen saakka, kunnes asunnon katsojat ovat sulkeneet oven perässään kiinni. 20 prosenttia potentiaalisista ostajista kertoi joutuneensa todistamaan pariskunnan sanaharkkaa.

6) Asunnon huonoja puolia ei välttämättä kannata alleviivata. 18 prosenttia kodin omistajista oli kritisoinut taloaan.

7) Voimakashajuisten ruokien kokkaamista juuri ennen asuntonäyttöä kannattaa välttää, saati sitten itse näytön aikana. 

Seuraava artikkeli: Haluatko saada kotisi joskus myytyä? Vältä kymmentä sisustusvalintaa

Lähde: Daily Star

Kilpailut

Uusimmat