Mikro puhtaaksi käden käänteessä: Lue helpot putsausohjeet

31.03.2015 20:45 - Linda Arponen

Mikroaaltouuniin voi pinttyä helposti likaa, jonka saa onneksi oikeilla keinoilla näppärästi poistettua.

Jos et ole puhdistanut mikroasi pitkään aikaan, olet saattanut huomata sinne kertyneen likaa. Jos lika ja ruoantähteet ovat kaiken lisäksi seisseet mikrossa pitkään, ovat ne saattaneet kovettua pintoihin niin tiukasti, että niiden poistaminen voi tuntua lähes mahdottomalta.

Onneksi lian voi saada poistettua höyryttämällä mikrossa vesi-etikka-seosta. Tässä tulevat puhdistusohjeet:

Tarvitset seuraavia asioita:

  • Mikronkestävä kulho
  • Hammastikku
  • Etikkaa
  • Vettä
  • Pesusieni tai -rätti

Ohjeet:

1. Kaada kulhoon saman verran etikkaa ja vettä. Mittaa ne sen perusteella, kuinka kauan aiot niitä höyryttää. Noin desilitra molempia voi riittää, mutta jos tarvitset syvempää puhdistusta, lisää enemmän nesteitä.

2. Aseta hammastikku etikka-vesi-seokseen. Tätä ei ole välttämätöntä tehdä, mutta se on lähinnä varotoimenpide, joka pienentää räjähdyksien mahdollisuuksia. Tämä johtuu siitä, että kun kuplilla kiehuessaan on jokin epätasainen pinta, johon tarttua (tässä tapauksessa hammastikku), ei niiden pitäisi villiintyä liikaa.

3. Kuumenna kulhoa mikrossa 5-10 minuuttia, riippuen siitä, kuinka likainen mikro on. Kun aika loppuu, jätä kulho vielä mikroon minuutiksi tai pariksi, jotta se saa vielä hetken höyrystyä.

4. Ota kulho pois mikrosta parin minuutin jälkeen, mutta muista patakintaat, sillä kulho on hyvin kuuma. Ota sen jälkeen pesusieni tai -liina ja kasta se kuumaan etikka-vesi-seokseen ja pyyhi mikron sisusta. Sinun ei luultavasti tarvitse edes hangata, sillä lian pitäisi irrota pinnoista lähes itsestään pelkällä pyyhkäisyllä. Muista varovaisuus käsitellessäsi kuumia materiaaleja!

Lue myös: Kakkua tai piirasta minuutissa? 18 uskomatonta mukiruokaa jotka valmistuvat mikrossa - katso!

Lähde: PopSugar

Uusimmat