Psykiatri suosittelee leikkiaseita lapsille: "Pyydän heitä ampumaan toisiaan, vanhempiaan ja minua"

16.06.2015 19:45 - Senni Loikala

Tenavien sotaleikit huolestuttavat joitakin vanhempia. Asiantuntijat kertovat, mitä mieltä he ovat leikkiaseista lapsilla.  

Erityisesti pojat ovat leikkineet sotaa kautta aikojen. Monet vanhemmat eivät kuitenkaan pidä siitä, että heidän lapsensa esittävät tappavansa muita - edes leikin varjolla. Asiantuntijat kertovat omat näkemyksensä siitä, onko muksujen sopivaa temmeltää leikkiaseiden kanssa.

- Monet pienet lapset (alle viisivuotiaat) eivät edes ymmärrä, mitä toisen ampuminen todella tarkoittaa. Heille ampumisessa on ennemmin kysymys vallasta, fantasiasta ja mielikuvituksesta - ei tappamisesta ja kuolemasta, psykiatri Joshua Weirner sanoo.

Lasten kanssa työskentelevä psykologi Michael Thompsonin mukaan vanhemmat pelkäävät, että leikkiaseita käyttävät lapset siirtyisivät aikuisina paukuttelemaan oikeilla aseilla.

- Mutta siitä ei ole tieteellisiä todisteita, että lapsuuden sotaleikit johtaisivat aggressioihin myöhemmin elämässä, Thompson selvittää.

"Sanon lapsille, että heidän täytyy ampua"

Sotaleikeillä on myös kannattajansa. Lasten psykiatri Lenore Terr on hankkinut tenavien käyttöön leikkiaseita toimistoonsa.

- Sanon heille, että heidän täytyy ampua: Heidän täytyy ampua toisiaan, heidän täytyy ampua vanhempiaan, heidän täytyy ampua minua, Terr kertoo.

- Se on yksi parhaimmista tavoista antaa heidän käsitellä omia aggressioitaan ja ottamalla sen heiltä pois syvenevät juuri ne ongelmat, joista ihmiset ovat huolissaan ottaessaan leikkiaseet lapsilta pois, hän jatkaa.

Lue myös: Saako muksun lähettää huoneeseensa häpeämään? Asiantuntijat vastaavat

Lähde: Yahoo!

Kilpailut

Uusimmat