Kuinka saada treenivarusteet kestämään pidempään? 7 vinkillä onnistut!

26.09.2015 22:15 - Tiina Svensk

Treenivaatteet ja -kengät ovat yleensä hintavia, joten niiden käyttöikää kannattaa opetella pidentämään.

Treenivarusteisiin kannattaa panostaa, sillä esimerkiksi oikeanlaiset kengät ja urheilurintaliivit mahdollistavat sen, että voit antaa kaikkesi niin kuntosalilla kuin juoksulenkilläkin.

Cosmopolitan -sivusto listasi seitsemän täsmävinkkiä, jotka jokaisen treenaajan kannattaa ottaa omien varusteidensa huoltoon:

Pakasta haisevat treenivaatteet: Onko sinulla trikoot, joihin hien haju on pinttynyt? Laita treenivaatteesi pakkaseen, ja hien haju katoaa. Pakkasen kylmyys tappaa bakteerit, jotka ylläpitävät pahaa hajua. 

Pese ja säilytä vaatteet nurinpäin: Säilytä vaatteet kaapissa nurinpäin ja pese vaatteet samalla tapaa. Silloin pidät treenivaatteiden kirkkaita värejä yllä pidempään.

Hylkää huuhteluaine: Vaikka vaatteiden raikas tuoksu saattaa luoda mielikuvan puhtaudesta, treenivaatteiden kanssa huuhteluaine kannattaa unohtaa. Treenivaatteet ovat usein teknistä materiaalia, joka hylkii hikeä. Huuhteluaine tukkii vaatteen huokoset, mikä sitoo hien vaatteisiin tiukemmin.

Ota etikka avuksi: Liota vaatteet vedessä, johon on sekoitettu desilitra etikkaa ennen kuin peset ne. Etikka takaa raikkaan lopputuloksen ja poistaa hien hajun.

Käy suihkussa urheilurintaliivit päällä: Käsin vaatteiden peseminen voi olla aikaa vievää, mutta urheilurintaliivit kannattaa pestä käsin. Silloi niiden käyttöikä pitenee ja ne tukevat vielä vuodenkin päästä aivan kuin uudenveroiset!

Vaihda kenkiä: Treenikengät ovat yleensä kalliita, mutta jos budjettisi sallii, panosta niihin. Jos voit, hanki kaksi paria, jolloin voit käyttää eri kenkiä eri treeneissä - pidennät molempien käyttöikää samalla huomattavasti.

Välttele kuivausrumpua:  Voit käyttää kuivausrumpua, mutta älä heitä vaatteitasi sinne jokaisen pesukerran jälkeen. Kun ripustat vaatteesi kuivumaan


Lue myös: Haluatko polttaa enemmän kaloreita? Lue 9 treenisalaisuutta

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat