Haluatko polttaa enemmän kaloreita? Lue 9 treenisalaisuutta

10.09.2015 10:45 - Senja Rapila

Pienillä muutoksilla ja lisäyksillä pystyt kuluttamaan huomattavasti enemmän kaloreita, samalla parantaen aineenvaihduntasi toimintaa.

Haluaisitko sinä ottaa kaiken irti päivän treenistäsi? Eikö kaloreita pala tarpeeksi nykyisellä treenilläsi? Pidä nämä vinkit mielessäsi, niin maksimoit kalorinpolttosi:

1. Nauti kofeiinia ennen treeniä

Tutkimusten perusteella kofeiini parantaa suorituksesi kestoasi, voimiasi sekä nopeuttasi.

2. Muista lämmitellä

Vaikka haluaisit kuntoilun nopeasti alta pois, voit maksimoida kroppasi kyvyt muutaman minuutin lämmittelyllä. Aloita treenisi viiden minuutin juoksemisella tai dynaamisella venyttelyllä ja parannat treeniäsi välittömästi.

3. Tee intervalliharjoittelua ja supersettejä

Kuka ei haluaisi kuluttaa enemmän kaloreita lyhyessä ajassa? Superintensiivinen intervalliharjoittelu tai voimaa harjoittavat supersetit nostavat aineenvaihduntaasi, sekä polttavat kaloreita nopeammin kuin hitaampi, tasaisempi treeni.

4. Mene treenaamaan aamulla

Tutkimukset ovat osoittaneet, että aamutreeni kuluttaa enemmän kaloreita. Tämä voi johtua siitä, että aamuisin energiavireesi on korkeimmillaan. Jos et kuitenkaan tunne oloasi energiseksi aamulla, mene salille silloin, kun tunnet olosi energisimmäksi.

5. Treenaa hyväkuntoisen ystävän seurassa

Aktiivisesti treenaavan ystävän kanssa treenaaminen toimii aina, sillä meidän on tutkittu treenaavan tehokkaammin ja pidempään silloin kuin yksin treenatessa. Jos ette löydä ystäväsi kanssa yhteistä treeniaikaa, ilmoittaudu ryhmäliikuntatunneille, jossa voit haastaa itsesi. 

6. Treenaa vielä viisi minuuttia

Olet tehnyt jo rankimman työn, joten mikset treenaisi vielä viittä minuuttia polttaaksesi lisää kaloreita? Voit polttaa jopa 50 ylimääräistä kaloria nopealla viiden minuutin lisätreenillä. Kun vaadit itseltäsi joka treenikerralla hieman enemmän, haastat kroppasi ja näet enemmän treenin jälkeisiä tuloksia.

7. Syö pieni välipala treenin jälkeen

Haluatko kuluttaa kaloreita jopa senkin jälkeen, kun olet lopettanut treenaamisen? Ruoki lihaksiasi.

Syömällä kalori- tai proteiinirikkaan alle 150 kalorin välipalan kahden tunnin sisällä treenisi päättymisestä, ruoka auttaa lihastesi palauttamisessa ja tekee niistä vahvemmat. Isommat lihakset tarkoittavat myös parempaa aineenvaihduntaa.

8. Pidä itsesi nesteytettynä

Nesteen puute voi aiheuttaa uupumusta, joten pidä huoli energiasi määrästä ja juo vettä pitkin treeniä. 

9. Tee useampia liikkeitä samanaikaisesti

Älä siis vain seiso paikallasi nostelemassa painoja, vaan yhdistä hauistreeniin esimerkiksi kyykkäykset. Näin teet treenistäsi kerralla tehokkaampaa.


Lue myös: Etkö laihdu liikkumalla ja syömällä oikein? Suomalainen asiantuntija kertoo miksi 

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat